Haberler

Paylaş

Pearson'dan İİBF'nin Eğitim Kalitesine Uluslararası Onay

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin eğitim kalitesi, dünyanın önde gelen kalite değerlendirme ve bağımsız derecelendirme kuruluşu Pearson tarafından onaylandı. Pearson Assured Uluslararası Akreditasyonu onay sürecini başarıyla tamamlayan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Türkiye'de son üç yılda tüm kriterleri sağlayarak Pearson Assured akreditasyonu alan ilk fakülte oldu.

Eğitim kurumlarının, eğitim ve öğretim tecrübesi ile kalite süreçlerini dünya standartlarında denetleme, karşılaştırma ve bağımsız olarak doğrulama konularında uzman şirket niteliği taşıyan Pearson, 'Pearson Assured Akreditasyonu Kalite Güvencesi Sistemi'nin üç ana başlık altındaki 40 kriterini de başarıyla sağlayan FMV Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve bünyesinde yer alan lisans programlarının vermiş olduğu eğitimin, uluslararası standartlarda olduğunu onayladı.

Pearson Türkiye Genel Müdürü Sinan Kezer, Işık Üniversitesi Maslak Kampüsünde düzenlenen toplantıda akreditasyona ilişkin sertifikayı Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kaytaz'a sundu.

Akreditasyonu değerlendiren Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, "Bu akreditasyonla, Türkiye'nin en saygın yükseköğrenim kurumlarından biri olan üniversitemizin ve bünyesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin eğitim kalitesinin uluslararası düzeyde onay almasından büyük mutluluk duyduk. Işık Üniversitesi kurulduğu günden bu yana, fiziki ve teknolojik olanaklarıyla, uluslararası nitelikteki akademik kadrolarıyla, öğrencilerine sunduğu eğitimin kalitesiyle, sosyal, kültürel, sportif kampüs yaşamıyla, ülkemizdeki vakıf üniversiteleri arasında ayrıcalıklı bir konuma sahip olmuştur. Öğrencilerimize, mezuniyetleriyle birlikte dünyanın her yerinde başarı öykülerine imza atacak nitelikte bir eğitim veriyoruz. Onların ulusal ve uluslararası kariyer süreçlerine ayrıca katkı sağlayacak bu onay, Işık Üniversitesinin eğitim kalitesini de bir kere daha tescil etmiş oldu." diye konuştu.

Pearson Assured Akreditasyon süreci nasıl işliyor?
Pearson Assured, Pearson bünyesinde 'uluslararası öğrenci sertifikasyonu' sunan bir akreditasyon kurumu. Pearson Assured Kalite Güvence Sistemi; Pearson'un eğitim sistemini ve öğrenme modelini, kalite güvencesi standartlarına göre uluslararası düzeyde değerlendiren bir akreditasyon süreci olarak tanımlanıyor. Akreditasyon süreci içerisinde; 'Kurumsal Yönetim', 'Öğrenmenin Yönetimi', 'Ölçme-Değerlendirmenin Yönetimi'nden oluşan üç ana başlık altında toplanan 40 kritere göre uluslararası kalite güvencesi sistemi işletiliyor ve İngiltere'den gelen değerlendiricinin bağımsız raporu doğrultusunda "Pearson Assured" akreditasyonu veriliyor.

Akreditasyon kuruma ve öğrenciye ne sağlıyor?
Pearson Assured, periyodik olarak güncellenen uluslararası kriterlere göre gerçekleştirdiği dış denetimle kurumların; kalite güvencesi, standardizasyon ve iç değerlendirme politikalarını güçlendirirken, akredite olan kurumların eğitimlerinin de dünya çapında daha fazla görünür olmalarını sağlıyor. Öğrenciler ise, başarıyla bitirdikleri programın  "Pearson Assured" tarafından akredite  edilmiş, dolayısıyla da kalite güvencesi  sağlanmış bir program olduğunu gösteren  bir sertifika almaya hak kazanıyorlar. Söz konusu sertifika, öğrencilerin elde  ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha büyük bir geçerliliğe sahip  olmasına yardımcı oluyor. Pearson dünya genelinde 100'ü aşkın ülkede faaliyet gösteriyor ve bulunduğu ülkelerde hükümetler, iş dünyası ve eğitim kuruluşları ile entegre bir şekilde çalışıyor. Dolayısıyla sunduğu çözümlerin belgelenmesi yoluyla, öğrencilerin daha fazla ve daha nitelikli bir şekilde istihdamlarına katkı sunuyor, sertifika alan öğrenciler bu belgeyle okullara  kabullerinde, iş başvurularında ve  kariyerler süreçlerinde önemli bir desteğe sahip oluyor.

İlgili Dosyalar