Haberler

Paylaş

Rektörümüz Yeni Akademik Yıl Resmi Açılış Törenine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal İbiş, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 2020 – 2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

Toplu akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, üniversite rektörleri katılırken, YÖK 100/2000 Doktora Projesi'nde eğitim gören öğrenciler de açılışta hazır bulundu.

Törende ilk olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Orkestrası tarafından müzik dinletisi yapıldı. Ardından "Yükseköğretim" başlıklı Türk Yükseköğretiminin gelişimini ve şu anki mevcut durumunu anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birer konuşma gerçekleştirdiği açılış töreninin sonunda, YÖK tarafından her yıl, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen "YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri" de sahiplerini buldu.

İlgili Dosyalar