Haberler

Paylaş

Işık Üniversitesi Mezunları Daha Kolay İş Buluyor

Türkiye'de ve dünyada iş yaşamında başarı öyküleri yazan 13 bin mezunu bulunan Işık Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük istihdam platformu Kariyer.net'in kapsamlı bir çalışmayla ortaya koyduğu "İşveren İlgi Endeksi"ne göre, mezunları daha kolay iş bulan vakıf üniversitesi arasında 6'ncı sırada yer aldı.

Kariyer.net söz konusu çalışma için; Kariyer.net'te son 10 yılda yeni çalışanlarını arayan 486 bin işveren kullanıcısının 200 milyon hareketini inceledi. Daha sonra bu hareketleri adayların özgeçmişlerindeki bilgiler ile eşleştirerek anlamlandırmaya çalışıldı. Çalışma kapsamında mezunların, üniversite mezuniyetini takip eden ilk 2 yıl içerisinde işe girme hızları, işverenlerin hangi üniversite ya da bölüm mezunlarına daha sık ilgi gösterdikleri belirlendi. Bu bilgiler ışığında da "Üniversite Sıralaması", "Bölüm Sıralaması" ve "Bölüm ve Üniversite Sıralaması"ndan oluşan 3 farklı sıralama oluşturuldu.

Çalışmada Kariyer.net üyeleri arasında bulunan üniversite mezunları için belli kriterler belirlendi ve bu kriterleri yerine getiren 2 milyon kişinin verisi analiz edildi. Kariyer.net'e üye olan ve 2009-2019 yıllarında Kariyer.net'i kullanmış olan 88 bin işverenden, 486 bin işveren kullanıcısının 200 milyon aktivitesi incelendi.

Söz konusu çalışma kapsamında; yüksek lisans yapan adayların lisans seviyesinde mezun oldukları üniversite ve bölüm, çift ana dal yapan adayların Kariyer.net özgeçmişlerine ilk ekledikleri bölüm ve birden fazla özgeçmişi olan adayların da en güncel özgeçmişleri birer veri olarak dikkate alındı.

Üniversite tercihinin etkilerinin yoğun olarak adayların kariyerinin ilk 2 yılında kendini gösterdiğini dikkate alan Kariyer.net bu sebeple söz konusu çalışmada, çalışmaya başlayan adayların ilk 2 yıldaki tecrübelerini baz aldı.

İlgili Dosyalar