Haberler

Paylaş

Rektörümüz Para Dergisi İçin Tercih Önerilerinde Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal İbiş, ekonomi dergisi Para'nın bu haftaki sayısında işlenen 'Rektörlerden Öneriler' başlıklı çalışma için değerlendirmelerde ve önerilerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, tercih dönemindeki öğrencilere; geçici trendlere kapılmadan, her zaman geçerliliğini koruyacak, gelecekte de bitmeyecek, tasarım ağırlıklı, farklı ve yeni alanlarda da yeni olanaklar sağlayan meslekleri düşünmelerini tavsiye etti.

Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş üniversite seçimiyle ilgili olarak; "Eğitim kalitesi, sunulan olanaklar, burslar, akademik kadrolarının niteliği, uluslararası network, sosyal/kişisel gelişim olanakları, kariyer desteği, katılımcı bir yönetim anlayışı, ilk etapta bakılabilecekleri temel kriterler arasında bulunuyor. Mümkünse tercihten önce mezunlarla görüşmelerinde, tercih edecekleri mesleğin networkünü incelemelerinde büyük fayda var. Bunların yanında kampüs yaşamı da çok önemli. Çünkü kampüsler, eğitimin yanı sıra öğrencileri geleceğe, yaşama hazırlayan sosyo-kültürel etkileşim alanlarıdır. Canlı ve dinamik bir kampüs yaşamının olduğu üniversiteleri tercih etmeliler" diye konuştu.

Seçilen bölümün, çift ana dalla, yan dalla desteklenecek bir bölüm olup olmadığının da önemine vurgu yapan Prof. Dr. Cemal İbiş şu bilgileri paylaştı: "Bugün iş dünyası; yalnızca mesleki eğitime ya da formasyona bakmıyor, kişisel yetkinlikleriniz, liderlik özellikleriniz, takım oyunculuğunuz, gelişime açıklığınız, o dalın networkünde aktif olup olmadığınız, üretkenliğiniz, yaratıcılığınız, hatta hobilerinizi bile bir tercih kriteri olarak görüyor. Tercih yapacak öğrencilerimizin mesleki eğitimin yanı sıra kişisel gelişimlerini de destekleyecek üniversite ve bölümleri dikkatle incelemelerini özellikle tavsiye ediyoruz" diye konuştu. Işık Üniversitesinin Mühendislik Fakültemizdeki programlarımızın tümü; İktisadi ve İdari Bilimler'de özellikle İngilizce İşletme, İngilizce İktisat ve İngilizce Uluslararası İlişkiler programlarımız, Güzel Sanatlar Fakültemizin tüm bölüm ve programları; Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin İngilizce – Türkçe Mimarlık Bölümü, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık Bölümü, Fen Edebiyat Fakültemizde İngilizce ve Türkçe Psikoloji programlarımız, İngilizce ve Türkçe Yönetim Bilişim Sistemleri programlarımız, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda İlk ve Acil Yardım, Anestezi, Ameliyathane Hizmetleri programlarımız, Meslek Yüksekokulumuzda Bilgisayar Programcılığı ile Grafik Tasarım programlarımız en çok tercih edilen bölüm ve programlarımız arasında."  

İlgili Dosyalar