Haberler

Paylaş

'Bitmeyen Gurbet'e Kültür ve Turizm Bakanlığından Destek

Işık Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gülhan Kırdı İncedere'nin, tersine göçün sosyal açıdan dayandığı temelleri ve yolculuğun başladığı yere dönenlerin dönüş hikayelerini ele alacağı belgesel film projesine Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek çıktı.

Öğr. Gör. Gülhan Kırdı İncedere, Belgesel Film Yapım Desteği almaya hak kazanan Bitmeyen Gurbet projesi hakkında yaptığı değerlendirmede, göçün sonuçları itibari ile sosyal bir kriz olarak görüldüğünü ve bu krizin kendi içinde taşıdığı birçok özellik bulunduğunu vurgulayarak, "Bu özelliklerden belki de en önemlisi göç edenlerin geldiği yere duydukları bitmeyen özlemleridir. Tersine göçlerin sebepleri aslında çoğunlukla bu özleme dayanmaktadır ve bunun için keyfi nedenler olarak görülmektedir. Diğer taraftan kişilerin özellikle emekli olduktan sonra, ekonomik gerekçeleri büyük oranda ortadan kalktıkça şehrin keşmekeşliğinden uzak kalmak için yolculuğun başladığı yere geri gitmek istedikleri görülmektedir" diye konuştu.

Türkiye'de büyükşehirlere göçün 60'lı yıllardan başlayarak giderek arttığını vurgulayan İncedere, "Son yıllarda ise henüz çok büyük rakamlara ulaşmamış olsa da tersine göçler yaşanmaya başladı. "Bitmeyen Gurbet" isimli belgesel projede; tersine göçün sosyal açıdan hangi temellere dayandığı ve yolculuğun başladığı yere dönenlerin dönüş hikayelerini ele alacağız" dedi.

İlgili Dosyalar