Haberler

Paylaş

Üniversitemizden İki Ayrı Proje TÜBİTAK'tan Kabul Aldı

Işık Üniversitesi akademisyenlerinin iki projesi, bilimsel değerlendirmelerinin tamamlanmasının ardından TÜBİTAK tarafından kabul edilerek, desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı'nın (ARDEB), COVID-19 Özel Proje Çağrısı kapsamında; COVID - 19 salgınının mevcut ve öngörülen sorun ve etkilerinin sosyal ve beşeri bilimler perspektifinden incelenmesi, araştırılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak ARDEB 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan "COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler" başlıklı çağrıya sunulan projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. İlgili çağrıya 160 farklı kurumdan toplam 682 proje önerisi sunuldu ve bunlar arasında 102 proje desteklenmesine karar verildi.

Yapılan bilimsel değerlendirmelerin ardından Işık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri; Dr. Öğr. Üyesi Selin Karaköse'nin yürütücü, Doç. Dr. Berna Akçınar'ın ise araştırmacı olarak görev aldığı 'Covid-19 Tanısı Almış ve Almamış Bireylerde Sağlık ile İlgili İnançlar, Baş Etme Stratejileri ve Psikopatoloji Arasındaki İlişki: Boylamsal Bir Çalışma' başlıklı proje, TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında kabul edilerek, desteklenmeye hak kazanan projeler arasında yer aldı.        

Bir diğer proje kabulü ise; TÜBİTAK ile İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Uluslararası Bilimsel İşbirliği Merkezi (Centre for International Scientific Cooperation of the Ministry of Science, Research and Technology /CISC-MSRT) arasında imzalanmış olan İşbirliği Anlaşması çerçevesinde 2019 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında geldi. Bu kapsamda, Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep İlknur Karadeniz ile Azarbaijan Shahid Madani University'den Esmaeil Nourani'nin ortak yürütücüleri olduğu proje, kabul alarak desteklenmeye hak kazandı.

İlgili Dosyalar