Prof. Dr. Dilek Teker Maltepe Kadın Forumunda Konuştu

Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında "Maltepe Kadın Forumu" düzenledi. Türkiye'nin yanı sıra ve 13 ülkeden pek çok farklı alanda çalışma yürüten kadınlar 5-6 Mart'ta Maltepe'de bir araya gelerek, yaşadıkları sorunları ve ortak çözüm önerilerini konuştu.

Forumun ilk gününde, 'Toplumda Kadının Yeri' başlığıyla gerçekleştirilen 4. bölümün moderatörlüğünü ise; Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Teker yaptı. Prof. Dr. Dilek Teker, 'Pozitif Ayrımcılıkta Türkiye'de, Küresel Karşılaştırmalar Altında Durum Tespiti' başlığıyla yaptığı açılış konuşmasında; eşit işe eşit maaş, iş hayatında fırsat eşitliği, kadın istihdam oranı, yönetimde ve yönetim kurullarında kadın oranı gibi veriler ve küresel kadın istatistikleri ışığında, kadınların iş hayatına katılımında Türkiye'de ve dünyada karşı karşıya kalınan tabloyu anlattı.