İnovatif Fikirler Kuluçka Merkeziyle Hayata Geçiyor

Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi bünyesinde kurulan Kuluçka Merkezi, Şile kampüsünde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Merkezin tanıtım toplantısına Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Solak ve Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, öğrenciler, idari ve akademik kadrolar da katıldı. Toplantıda öğrencilere ve genç girişimcilere seslenen Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş, "Kuluçka Merkezimizi, üniversitemizde girişimciliğin desteklenmesi ve geliştirilmesi için, girişimcilik kültürünün oluşturulması için her türlü desteğin verilmesini sağlayan bir merkez olarak hayata geçirdik. Öğrencilerimize girişimciliği öğretmekten öteye, onlara girişimcilik ruhu kazandırmak asıl hedefimiz. Bu konuda öğrencilerimize her tür desteği vereceğiz. Merkezimiz sadece öğrencilerimize değil, akademik ve idari personelimize ve dışardan gelecek girişimci adaylarına da açık." diye konuştu.

Işıklı girişimciler deneyimlerini paylaştı
İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Tüysüz Erman'ın Kuluçka Merkeziyle ilgili ayrıntılı bilgi verdiği toplantıya iki Işıklı girişimci de konuşmacı olarak katıldı. Işık Üniversitesi mezunu, girişimci ve Minorpreneurs kurucu ortağı Ahmet Yağız Aktaşlıoğlu ve Işık Üniversitesi öğrencisi, girişimci, Servis Soft İş Geliştirme Müdürü ve kurucusu Emre Pehlivanlı da girişim fikrinin ortaya çıkış sürecinden şirketleşmeye kadar olan süreçlerde yaşadıkları deneyimleri de öğrencilerle paylaşarak, başarılı bir girişim için önerilerde bulundu.