İdari Kadrodaki Yöneticiler İçin Liderlik Atölye Eğitimi Tamamlandı

Işık Üniversitesi, idari kadroda bulunan yöneticileri için 01 – 08 Şubat 2020 tarihlerinde birbirini takip eden iki hafta sonu "Yöneticiler İçin Liderlik Atölyesi" adlı eğitim programı düzenledi. Işık Üniversitesi organizasyonu içinde liderlik yetkinliklerinin güçlendirilmesini ve yeniden ele alınmasını içeren atölye formatındaki çalışmayla, yoğun gündemle görev yapan yöneticilerin ellerini güçlendirecek liderlik yetkinliklerini, etkileşimli bir şekilde aktarmak ve bunları uygulamalar yoluyla pekiştirmek amaçlandı. Öğretim Görevlisi, Danışman ve Koç Dr. Habibe Akşit yönetiminde gerçekleştirilen atölye çalışması süresinde, her eğitim öncesi katılımcılara kısa bir ön anket ve ardından son anket uygulandı. Testler, grup çalışmaları, örnek olaylar ile katılım teşvik edilirken, yöneticilerin; "dönüşümsel öğrenme deneyimi" sağlayan çalışmalara katılımları da özendirilerek, her aşamada görüş paylaşımları yoluyla aktif bir öğrenme ortamı yaratıldı. Atölye eğitimlerinde; "Kişisel Liderlik, Değerler ve İşe Anlam Katma",  "Geri Bildirim Alma ve Verme", "Zaman Yiyici Tuzaklarla Baş Etme" ve "Etkin İletişimin İpuçları" başlığı altındaki konular detaylı olarak el alındı.