Ressam Bedri Baykam Işıklılarla Buluştu

Ressam Bedri Baykam, Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından pazartesi günleri düzenlenen öğle buluşmalarına katıldı. Şile kampüste gerçekleştirilen 'Bedri Baykam, Kişisel Tarih – Sanat Tarihi' başlıklı buluşmada Bedri Baykam'ın sanat geçmişini öğrencilerle paylaşan Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Baykam'ın Türkiye'de güncel sanat tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ve 1980'lerden başlayarak güncel sanatı dönüştüren bir isim olduğunu vurguladı.

Sanat Tarihi Haritasını Anlattı
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileriyle sanat yaşamına ilişkin deneyimlerini paylaşan ve tavsiyelerde bulunan Bedri Baykam, son çalışması olan 'Sanat Tarihi Haritası'nın ortaya çıkış ve hazırlanma sürecini anlatarak, haritanın kapsamı hakkında detaylı bilgi verdi. Buluşmaya katılan öğrenciler, konuşmasını büyük ilgiyle dinledikleri Bedri Baykam'la birlikte haritayı incelediler ve Baykam'la hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ressam Bedri Baykam'ın üniversitede ders verirken oluşturmaya başladığı 'Sanat Tarihi Haritası' önemli sanat akımlarını, dönemlerini ve sanatçıların birbiriyle olan ilişkilerini tarihsel süreç içinde gösteriyor.