Dr. Öğr. Üyesi Sibel Avcı Tuğal 'TOK Talks'un Konuğu Oldu

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sibel Avcı Tuğal, Erenköy Işık Lisesi'nin Uluslararası Bakalorya Programı ve Bilgi Kuramı dersinin öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerinin gelişmesi ve akademik disiplinler arasında bağlantı kurabilen bireyler olarak yetiştirme hedefleri doğrultusunda, IB Diploma Programı bilgi kuramı (TOK) ve görsel sanatlar (visual arts) derslerinin ortak çalışması kapsamında dijital sanat üzerine yapılan "TOK Talks"un konuğu oldu.

Bu kapsamda 11 IB sınıfı ile bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Sibel Tuğal'la gerçekleştirilen söyleşide öğrenciler; yapay zekânın ve teknolojinin insan hayatına etkisi, dijital sanatın sanat dünyasındaki yeri, matematiksel metotların dijital sanatta ne derece önemli olduğu, dijital sanat ve yapay zekâ arasındaki ilişki gibi bilgi kuramı dersinde tartıştıkları konuları, konunun uzmanı bir akademisyen ve dijital sanat sanatçısı olan Tuğal ile detaylı bir şekilde konuşma fırsatı buldular.