Haberler

Paylaş

Işıklı Feministler Kulübü İZEV'li Gençleri Şile Kampüste Ağırladı

Işık Üniversitesi Işıklı Feministler Kulübü, 'Işık Engel Tanımaz' başlığıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) gençlerini, Şile kampüste ağırladı.
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Işıklı Feministler Kulübü Başkanı Aysel Can, 3 Aralık'ın engellilerin karşılaştığı sorunların dile getirildiği ve çözüm için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarih olduğunu vurgulayarak, "Hem ülkemizde hem de dünyada engelliliğin çevreden ve insanlardan kaynaklandığı kabul ediliyor. Asıl engel hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesinden ve engellilere yönelik 'sen bunu yapamazsın' yaklaşımlarından kaynaklanıyor. Ülkemizde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılıyor olsa da henüz istediğimiz seviyeye gelmiş değil. Ancak bu durum, gelecek için umutlu olmamız önünde bir engel de değil. Bizler, kararlı bir şekilde durarak, ne istediğimizi bilerek, kimsenin 'sen yapamazsın' önyargısına kulak asmayarak ve tüm zorluklara rağmen hayatın içinde daha çok yer alarak, bu engellilik durumunu ortadan kaldırabiliriz. Diliyorum ki bugün, kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun" diye konuştu.

Can'ın konuşmasının ardından, Işık Üniversitesi Müzik Kulübü'nden Alper Kış, İZEV'li gençlere müzik dinletisi verdi. Dinleti sırasında İZEV'li gençler de sahneye çıkarak Alper Kış'ın gitarıyla seslendirdiği parçalara eşlik etti. Etkinlik sonunda Işıklı Feministler Kulübü, İZEV Bağımsız Yaşam ve Eğitim Koordinatörü Gözde Aybat'a teşekkür plaketi takdim etti.   

İlgili Dosyalar