Neden Otomotiv Mühendisliği Lisans Programı?

Neden Otomotiv Mühendisliği Lisans Programı?

· Mezunlarının iş bulma kolaylığı: Otomotiv sektörü ülkemizin lokomotif sektörüdür. Gelişen ve büyüyen bir sektör olduğu için yetişmiş eleman ihtiyacı her zaman olacaktır. Birçok uluslararası otomotiv firması Türkiye'yi üretim üssü olarak seçmiştir. Ana üretici firmaların yanında bunları besleyen geniş bir yan sanayi de bulunmaktadır. Otomotiv mühendisleri otomobil, kamyon, otobüs, motosiklet ve benzeri kara taşıtları üreten otomotiv firmaları ile kara ulaştırma sistemleri ve savunma sanayiinde iş bulabilirler. Bunun yanında motor ve dişli kutusu üreticileri, şasi ve karöser yapımcıları gibi diğer yan sanayi firmaları da istihdam alanlarıdır. Doğrudan üretim yapan bu firmaların dışında, otomobil sporları takımları, Ar-Ge kurumları gibi değişik çalışma olanakları da vardır.

· Disiplinlerarası karakterinden dolayı çok geniş yelpazede kariyer yapma imkanları sunmaktadır. Bu bölümden mezun olan bir öğrenci yukarıda örnekleri verilen kariyer alanları arasından severek çalışabileceği bir alanı muhakkak bulabilecektir.

· Otomotiv teknolojisi çok hızlı gelişmekte, her geçen gün yeni teknolojiler ortaya çıkmaktadır. Dinamik ve geleceğe dönük bir kariyer sunar.

· Otomotiv Mühendisliği Programı öğrencilerine güçlü bir meslek bilgisi yanında, ileride farklı alanlara yönelmelerini sağlayacak sağlam bir altyapı oluşturmaktadır. Meslek bilgisinin yanında: Analiz yapma, problem çözme, mantık yürütme, sonuca varma, yaratıcı düşünme, takım olarak çalışma, iletişim kurabilme gibi beceriler derslere yayılarak, programlı ve sistematik olarak verilmektedir.

· Programda eğitim tamamen İngilizce yürütülmektedir.

· Yurt dışı tecrübe kazanılması için değişim programları desteklenmektedir.

İlgili Dosyalar