Uzaktan Eğitim Merkezi Hakkında (Işık-UZEM)

Ülkemizde 1950'li yıllarda Anadolu Üniversitesi tarafından başlatılmış olan uzaktan eğitim, özellikle yetişkin eğitimi ve yükseköğretim alanında giderek yaygınlaşmaktadır. F.M.V Işık Üniversitesi, bu ihtiyacı dikkate alarak on yıl önce Uzaktan Eğitim Merkezi'ni (Işık-UZEM) kurarak, Uzaktan İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı ile (eMBA) eğitim vermeye başlamıştır.

2018-2019 Güz Yarıyılından itibaren Blackboard sistemini kullanmaya başlayan merkezimiz, sadece uzaktan yürütülen yüksek lisans programlarına değil, Işık Üniversitesi'nde açılan önlisans, lisans ve lisansüstü tüm örgün derslere de destek vermeye başlamıştır. Derslerini örgün sistemde vermekte olan eğitmenler, isterlerse bazı derslerini sanal sınıfta ve ara sınavlarını online olarak yapabilmektedir.

Halihazırda Işık-UZEM altında yürütülen 6 adet yüksek lisans programı mevcuttur. İlgili programlar;
  • İşletme Yönetimi (eMBA),
  • Pazarlama ve Marka Yönetimi (ePAZ),
  • Muhasebe ve Denetim (eMUH),
  • Finans (eFIN),
  • Lojistik ve Uluslararası Ticaret (eLOJ),
  • İnsan Kaynakları Yönetimi (eIK).
Uzaktan eğitim dersimize kayıtlı öğrencilerimiz; ders saatinde internet tabanlı sistemimizi kullanarak sanal sınıfa bağlanıp, dersi canlı izleyebilir, görüntülü ve sesli soru sorabilir, ders materyalini (ppt sunumu, word veya excel sayfaları) ve yazı tahtasını (whiteboard) görüntüleyebilir veya dersi kaçırırsa, dersin videosunu istediği zaman izleyebilirler. Ayrıca öğrenciler isterlerse ders kayıtlarını cihazlarına indirebilir, böylece internet olmayan ortamlarda da derslerini izlemeye devam edebilirler. Öğrenciler uzaktan eğitim sistemine tüm bilgisayar ve mobil cihazlardan bağlanabilirler. Sisteme internet tarayıcıdan girip, dersleri takip edebilir, kayıtları ve dökümanları indirebilirler. Bu işlemler için herhangi bir harici program veya aplikasyon indirmeleri ve kurmaları gerekmez. Bu durum, öğrencilere hem istedikleri yerde sisteme bağlanma imkanı ve özgürlüğü vermekte hem de extra yazılım indirme, kurma, öğrenme işlerinden kurtarmaktadır.

Uzaktan eğitim yüksek lisans derslerimizin ara sınavları, elektronik ortamda (online) yapılırken, YÖK kuralları gereği final sınavları, Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde yüz yüze olarak gerçekleştirilmektedir.

Işık-UZEM, Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde faaliyetini sürdürmektedir.

Işık Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkez Işık Uzem