Basının ve Kamuoyunun Dikkatine

Kurumunuzun internet sitesinde 06.01.2020 tarihli yayınlanan "Son Dakika Haberi FETÖ'nün sözde Bağdat ve Erbil sorumluları Türkiye'ye getirildi!" başlıklı haberde, "Yakalananlardan Salih Fidan'ın FETÖ'nün Irak-Bağdat sorumlusu olduğu, örgütün yurtdışı  yapılanmasında faaliyet gösterdiği, FETÖ iltisaklı Feza Öğretim Kurumu Işık Üniversitesinde öğretmen olarak çalıştığı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra eşi Yeşim Fidan ile birlikte Türkiye'den ayrıldığı ve bir daha dönmediği tespit edildi." ifadesine yer verilmiştir.

Söz konusu terör örgütünün sözde eğitim kurumu olarak lanse edilen yapı olan "Ishık Univeristy", yasal başvurularımız sonucunda halihazırda isim değişikliği ile Tishk University olarak faaliyette olup; ne bu yapının ne de haberde ismi geçen şahısların kurumumuz olan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Işık Üniversitesi, ülkenin en köklü eğitim kurumlarından biri olan ve 1885 yılında kurulan Feyziye Mektepleri Vakfı çatısı altında 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren saygın ve değerli bir yükseköğretim kurumudur. Adı terör faaliyeti ile birlikte anılan bir yapı ve bu yapının mensubu olduğu belirtilen şahısların; Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi ile  çağrışım yapacak şekilde dahi her hangi bir mecrada yer alması, Üniversitemizin manevi kişiliğine, itibarına ve bundan kaynaklanan hukuki haklarına zarar vermektedir.

Bu sebeple; 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamında; kurumunuzun,  içerik sağlayıcı sıfatı ile yayınınızın içeriğinin gerçek, doğru olmasından ve  Kanun'un 9. Maddesi uyarınca kişilik hakları zarara uğrayan Üniversitemizin talebi üzerine söz konusu hatalı içeriğin düzeltilmesinden/kaldırılmasından sorumlu olduğunu önemle ihbar ederiz.

Kanunun öngördüğü değişikliğin yapılmaması halinde; bu özensiz ve gerçeği yansıtmayan haber sebebiyle uğranabilecek manevi zarara ilişkin dava ve talep hakkımız saklı kalmak üzere, yine aynı Kanun'un öngördüğü şekilde erişimin engellenmesi yönünde hukuki yollara başvuracağımızı ihtaren bildirmekteyiz.

Saygılarımızla