Uzaktan Eğitim Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Uzaktan (online) eğitim zaman, süre ve fiziksel mekân koşullarından bağımsız olarak yürütülen bir eğitim sistemidir. Uzaktan eğitim öğrencilere kendi öğrenme potansiyeline ve hızına göre bağımsız bir çalışma imkânı sunar. Ancak bağımsız çalışma imkanını avantaja dönüştürmeniz için bazı hususlara dikkat etmek faydalı olacaktır. Psikolojik Danışmanlık Merkezimizin online eğitim sürecini daha verimli hala getirmek için öneri ve uyarıları şöyle:

- Derslere online katılım gösterirken görüş açınızda yatağınızın olmamasına dikkat edin! Görüş açınızda yatağınızın olması derse konsantre olmanızı olumsuz etkileyebilir. Yatak da uzanarak izlemek uykuya dalmanıza, dersi sonraya ertelemenize neden olabilir.

- Çalışmanızı motive edecek rutinler yapmalısınız! Dersin başlayacağını arkadaşlarınıza ve ev üyelerine söyleyebilir ders bitiminde kendilerine tekrar ulaşabilirsiniz. Ders araları söz konusu olduğunda bulunduğun ortamı değiştirebilir, bir şeyler atıştırabilir, ev üyeleri ile kısa süre sohbet edebilirsin. Unutmamak gereklidir ki rutinler bizi hayatın akışında tutar o nedenle içinde bulunduğun süreçte iyi hissetmeni sağlayacak rutinler organize etmelisin.

- Günün büyük çoğunluğunu pijamalarınız ile geçirmeyin! Olağan hayat akışı içindeki gibi hazırlanmak ders dinlemeye seni motive edebilir. Günlük kıyafetler giymek, saçlarına şekil vermek, makyaj yapmak, sakallarına şekil vermek gibi öz bakımın ile ilgili şeyler yapabilirsin.

- Online ders süresince not almalısınız! Not almak sizi dersi takip etmenizi kolaylaştıracaktır. Anlamadığınız ya da kaçırdığınızı düşündüğünüz noktaları not alabiliri dersin tekrarında zaman aralığına daha da odaklanabilirsiniz.

- Arkadaşlarınız ile deneyimlerinizi paylaşın! Arkadaşlarınızın ders çalışmak ve evde geçirdikleri zaman hakkında bilgi toplayabilir, ders hocanıza nasıl çalışmanızın (hocanızın verdiği ders özelinde) nasıl daha verimli olabileceğini danışabilirsiniz. Ek olarak kendi çalışma yönteminizi tekrar düzenleyebilir ya da alanında uzman bir psikolojik danışman ya da psikologdan destek alabilirsiniz.

- Derslere online olarak da aktif katılabilirsin! Ders esnasında anlamadığın noktaları online ders anlatımı sırasında ders hocana sorabilirsin. Derse online olarak katılamadıysan ders tekrarını izlerken sormak istediğin sorularını hocanın e-posta adresine gönderebilirsin.

- E-postanı, okul web sitesini sık kontrol etmelisin! Yalnız değilsin. Yeni rutinler oluşturulduğunu ve süreç içerisindeki gelişmelerden haberdar olmak için mailini sık kontrol etmeli ve web sitemizi sık ziyaret etmelisin.

What are the important points to be considered in the distance education process?
Distance (online) education is an education system carried out independently of time, duration and physical space conditions.Distance education offers students the opportunity to work independently according to their learning potential and speed.However, it will be useful to pay attention to some issues in order to turn the opportunity to work independently to an advantage.

When participating in classes online, make sure that you do not have a bed in your view!
Having a bed in your view can negatively affect your concentration. Lying in bed to sleep on your dive watch, it can cause you to postpone after class.

You should make routines that will motivate your work!
You can tell your friends and house members that the lesson will begin and you can reach them again at the end of the lesson. When it comes to class breaks, you can change the environment you are in, have a snack, chat with the house members for a short time. It is important to remember that routines keep us in the flow of life, so you should organize routines that will make you feel good in the process you are in.

Do not spend most of the day with your pyjamas!
Preparing as in the flow of life can motivate you to listen to lessons. You can do things like wear new clothes, style your hair, make up, shape your beard.

You must take notes during the online course!
Taking notes will make it easier for you to follow the lesson. You can note the points that you do not understand or miss, and you can focus more on the time interval in the repetition of the lesson.

Share your experiences with your friends!
You can collect information about your friends studying and when they spend at home, you can consult your instructor how your study can be more productive. In addition, you can reorganize your own way of working or get support from a psychological counselor or psychologist

You can also actively participate in the online course!
You can ask the teacher whatever you didn't understand during the online lesson. If you are unable to attend the course online, you can send your questions to the e-mail address of your teacher while watching the course recorded session.

You should check your email, school website frequently!
You're not alone. To be aware of new routines and developments in the process, you should check the mail frequently and visit our website frequently.