Güzel Sanatların Yeni Mezunları Eserlerini Sergiledi

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018/2019 akademik yılı mezunlarını sanat yolculuklarına uğurladı. Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Sinema ve Televizyon bölümlerinden mezun olan öğrenciler, mezuniyet projelerini Işık Üniversitesi Maslak kampüsünde sergiledi.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunlarının çalışmalarının yer aldığı sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eva Şarlak, fakülte bölüm başkanları ve öğretim üyelerinin ev sahipliğinde; Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Maslak Kampüsü'nde gerçekleşti.

Sergi açılışında konuşan Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eva Şarlak, öğrencilere seslenerek, "Öğreniminiz asıl bugünden itibaren başlıyor" dedi. Mezun öğrencilere ders niteliğinde tavsiyelerde bulunan Dekan Şarlak, "Bugün öğrenim hayatınızın son günü olarak değerlendirirseniz yanılırsınız. Sanat ve tasarım dünyasına adım atacağınız bu son basamakta geriye dönüp şöyle bir bakın; öğrenmeye, araştırmaya, yeni arkadaşlar edinmeye kendinizi tanımaya hazır mıydınız? Dört yıl önce yeni bir gerçekliğe katılma heyecanınızı hatırlayın. Çağdaşlık aydınlık, akıl yürütme, analiz, değerlendirme, sanatsal ve tasarım organizasyon yetisi, topluma katkı sunma ve daha nice becerilerle, edindiğiniz deneyimlerle üretebildiniz. Bu koridorlar sizi daha güçlü ve kendine daha çok güvenen biri yaptı. Karmaşık fikirlerin analizini yapma, sistematiğini yapılandırma ve sonrasında da bu fikirleri eyleme dönüştürme becerisinin temelini bu kampüste attınız. İşte Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin becerisi budur. Bu beceri aynı zamanda size bir yaşam felsefesi de hazırladı. Bunu lütfen unutmayınız" diye konuştu.

"Sanatçı, farklı bakış açılarına saygı duymayı bilmeli"

"Bu felsefenin nesnel anlatımı zordur, ancak sizi diğer zor şeylere hazırlar" diyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eva Şarlak; "Gelecekte profesyonel dünyanızda karşılaşacağınız zorluklar, buradaki müfredatlar, projeler ve sınavlar gibi değildir. Okuduğunuz kitapların gizemine veya karmaşıklığına benzemez. Sanatçı ve tasarımcılar; dinleyebilmeyi, anlayabilmeyi ve farklı bakış açılarına saygı duymayı bilmelidir. Farklı zaman ve mekândaki insanların ne düşündükleri ve neye inandıkları arasındaki derin farkların ayrımına vararak lütfen 'gerçeği' analiz ediniz. Bildiğiniz üzere uygarlık farklı kültürlerden oluşur. Ancak kültürleri oluşturan fikirlerdir. Yine unutmayınız; sıra dışı düşüncelere ve kültürlere sahip insanlar her zaman dünyayı değiştiren insanlardır. Bu insanların Işık Üniversitesi'nin yetiştirdiği 'İyi insanlar' olması, sanat ve tasarımın sizlere daima güç vermesi umuduyla siz Işıklı sanatçı ve tasarımcıların yolu açık ve aydınlık olsun" dedi.

"Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yeri ayrı"

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş ise sergi açılışında yaptığı konuşmada, Işık Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi'nin her zaman ayrı bir yere sahip olduğunu kaydetti. Rektör Cemal İbiş, "Mezunlarımızın ergideki eserlerini, çalışmalarını büyük bir beğeniyle inceledim. Bu sergi, sizlerin ve bizlerin sanat için harcadığı emeklere değdiğinin de bir göstergesi aynı zamanda. Emeği geçen dekanımıza, bölüm başkanlarımıza, hocalarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bütün mezunlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.