'İstanbul, Şehir, Kültür ve Mimarlık' Dersi Öğrencileri Mekanları Yerinde Deneyimliyor'

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, 'İstanbul, Şehir, Kültür ve Mimarlık' dersini kentin sokaklarında devam ettiriyor. Geçen hafta öğrenciler, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eva Şarlak tarafından verilen ders kapsamında, Fener'de bulunan Kırmızı Mektep olarak bilinen Fener Rum Lisesi, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi ile Fener'deki çeşitli tarihi yapıları yerinde inceleme şansı buldu. İstanbul'un prehistorik çağlarından günümüze uzanan yapıların ve eserlerin incelendiği derste öğrenciler ayrıca, tarihi yarımadada Hippodrom, Ayasofya, Sarayburnu ve çevresini de ziyaret etti. Yerinde incelemeler devam ederken öğrenciler de bakmakla görmek arasındaki farkı deneyimliyor.