Işık Üniversitesi Türk-Amerikan Üniversiteleri İşbirliği Çalıştayı'na Katıldı

Türk ve Amerikan Üniversiteleri arasında karşılıklı işbirliği kurulabilmesi için Ankara Üniversitesi'nde ABD Büyükelçiliği tarafından organize edilen Türk-Amerikan Üniversiteleri İşbirliği Çalıştayı'na Işık Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı ve Uluslararası Akademik Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin KARAASLAN ve Uluslararası Programlar Ofisi Direktörü Berna Severge katıldı.

40'a yakın üniversite ve ilgili kurumlardan temsicilerinin katıldığı çalıştayda, Amerikalı uzmanlar Dünya Eğitim Servisleri'nden Linda Tobash, Uluslararası Eğitim Enstitüsü'nden Clare Banks ve ABD'de Eğitim'in Kuzey ve Orta Avrupa ve Türkiye Bölge Direktörü Christopher Medalis yaptıkları sunumlar ve ardından düzenlenen soru cevap oturumuyla Türkiye'de bulunan üniversitelerin ABD'deki üniversiteler ile verimli ortaklıklar kurulabilmesi için bilgi alışverişinde bulundu.