Işıklılar'dan Anlamlı Proje - Işık'lılar Şile'de 1963-1969 Yılı Hatıra Ormanı Oluşturdu

FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampusünün 1963-1969 dönem sınıfdaşları, 50 yılı aşkın dostluklarını pekiştirmek, öğretmen ve idarecilerini anmak ve gelecek Işık'lılara anlamlı bir miras bırakmak için FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde bir hatıra ormanı oluşturdu. 300 ağaçlık çam fıstığı diken Işık'lılar arasında Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar M.Kamil Özkartal, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman, Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü GÜRELİ, Mütevelli Heyeti Üyesi Cem Yurtbay ve Mümtaz Tahincioğlu gibi isimler de yer aldı.

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından FMV Işık Okulları'nın Nişantaşı Kampüsünde 52 yıl önce ortaokula başlayan 193 Işık'lı, geleceğe anlamlı bir miras bıraktı. 1963-1969 yılları arasında FMV Işık Okulları'nda okuyan sınıfdaşlar, aralarında topladıkları bağışlarla, Işık Okulları'nın 130. Yılı anısına Işık Üniversitesi Şile Kampusünde bir hatıra ormanı oluşturdu.

Işık Okulları 130. Yıl Kutlama Töreni ve Geleneksel Mezunlar Yemeği'nin ardından Şile kampüsünde açılışı yapılan ormanın anısına eski mektupların ve yıllıkların yer aldığı hatıra kitabı basıldı. Mezuniyetlerinden itibaren 46 yıldır görüşmeye devam eden dönem arkadaşları, birbirlerine bağlılıklarının tüm Işıklılara örnek olmasını istediklerini dile getirerek öğretmenleriyle birlikte 253 Işık'lının anısına oluşturdukları 300 ağaçlık fıstık çamı ormanını aydınlık genç nesillere emanet etti. Tören alanında bir de 253 Işıklı'nın isimlerinin ve yıllıkta yer alan fotoğraflarının bulunduğu çok özel bir pano yer aldı.

Haluk Velidedeoğlu'nun öncülüğünde gerçekleşen projenin duygulandırdığı Işıklılar, aralarında olmayan öğretmen ve arkadaşlarını da anmanın ve gençliğe böyle bir miras bırakmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşadılar.