6. Bilim Kampı

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Fen-Matematik Bölümü'nün, Matematik ve Fen derslerinde başarılı olan öğrencilerinin ders dışı kazanımlarını arttırmak amacıyla düzenledikleri 6. Bilim Kampı, 25 öğrenci, 6 öğretmenin katılımıyla 16-18 Haziran 2015 tarihleri arasında üniversitemizin Şile kampüsünde gerçekleştirildi.

Kampa, Üniversitemizin rektör vekili Prof. Dr. Ergül Akçakaya ve Mühendislik Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Ahmet Aran'la meslek seçimi üzerine bir sohbet buluşması ile başlayan öğrenciler, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi'nin biyoloji danışmanı Prof. Dr. Neşe Bilgin'den, "Mikrobiyom" konusunda son araştırmaları içeren değerli bilgilendirmeler aldılar.

Öğrenciler kamp boyunca sunumların yanı sıra çeşitli yapbozlar, el becerilerini geliştirecek mekanik oyunlar, güneş, su ve rüzgar enerjisi bilinçlerini geliştirecek maketler yaptılar. Bu sayede hem el becerilerini, hem de yaratıcılıklarını ortaya koyarak, geliştirdiler. Aynı zamanda, düzenlenen grup yarışmaları sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı da buldular.

Çeşitli kültürel ve sportif etkinlikler ile birlikte, Şile-Saklıgöl gezisi de öğrencilerin kültürel ve fiziksel gelişimini destekledi.

Kampın kapanışı, Gençlik Kampı'nda düzenlenen mangal partisi ile yapıldı.