Prof. Dr. Ramiz Aydın'ın Gelin Alayları, 50. Kişisel Sergisi Işık Üniversitesi'nde

Işık Üniversitesi'nin 19. Kuruluş Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Ramiz Aydın'ın Gelin Alayları adlı 50. Kişisel Resim Sergisi, 28 Nisan tarihinde Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Galeri Işık Şile'de açıldı.

1970 yıllarından bu yana pek çok karma sergiye katılan sanatçı ABD, Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç, Japonya, Romanya, Bulgaristan, Kuveyt ve Fransa gibi ülkelerde Türk sanatını tanıtan sergilerde ve fuarlarda yer aldı.

Serginin açış konuşmasında Işık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ergül Akçakaya, sanatçının bütün resimlerinin Anadolu kültürünü yansıttığını, serginin genel temasının "Gelin Alayları" olmasıyla birlikte Çanakkale savaşları ve Anadolu kadınını ele alan konuları da işlediğine değindi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak konuşmasında sanatçının eserleri hakkında bilgiler verdi.  "Sanatçımızın eserlerine baktığımızda, nüfus artışı , sanayi devrimi ve küreselleşmenin ekosistemlere yaptığı yıkımın olumsuz etkileriyle çarpık kentleşmenin, betonlaşmanın insan özgürlüğünü kısıtladığını görüyoruz.  Prof. Dr. Ramiz Aydın bu eserlerinde 'Yok edilene ağıt benim resimlerimdedir.' diyor."

Sanatçı Prof. Dr. Ramiz Aydın konuşmasında "Ben sanatı seven sanatı yorumlayan sanatı üreten bir kişi olarak karşınızdayım. Uzun yıllar sanat eğitimciliği yaptım. Sanat eğitimciliğim döneminde şuna inandım; eğer öğrencimizin başarılı olmasını istiyorsak onlara sevgiyle yaklaşmamız gerekir. Sevgi unutulmaz ve yaşamaya devam eder." dedi.

Konuşmalarından ardından Işık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ergül Akçakaya tarafından sanatçıya plaket takdim edildi.

Sanatseverler sergiyi, 28 Mayıs 2015 tarihine kadar Işık Üniversitesi Galeri Işık Şile'de izleyebilecek.