İstiklal Marşının Milli Marş Olarak Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Işık Üniversitesi Maslak Kampüsünde Güzel Sanatlar Fakültesinin düzenlemiş olduğu ve Işık Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mübeccel Kızıltan'ın konuşmacı olarak katıldığı ''Mehmet Akif Ersoy'un Sanat Yaşamı, İstiklal Marşı'nın Milli Marş Olarak Kabulü'' başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Melih Boydak, konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Mübeccel Kızıltan'ı kısaca tanıtan bir konuşma yaptı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve Mehmet Akif Ersoy'un aziz hatırası için saygı duruşuna geçildi ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın sona ermesinin ardından konuşmasına başlayan Yrd. Doç. Dr. Mübeccel Kızıltan, Mehmet Akif'in kısaca yaşamöyküsüne değindikten sonra onun sanat yaşantısını ve savunduğu fikirleri anlattı. Kızıltan, son olarak İstiklal Marşı'nın kabulü ve şairin sanat yaşantısındaki önemine değindi.