TESİD'den 'Yenilik ve Yaratıcılık' Ödülü

TESİD (Türk Elektronik Sanayicileri Derneği) tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen "TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri"nde dört projeyle finale kalan Avea, Consumer Mobile Device Management Projesi kapsamında geliştirdiği "Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği" ürünü ile TESİD-Işık Üniversitesi Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde gerçekleştirilen törende, ödülü Avea adına Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Işık Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak'tan aldı.

"Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği" ile müşteri hizmetlerinde devir değişiyor

Avea'ya ödül kazandıran "Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği" ürünü, Avea müşterilerine daha iyi bir cihaz ve servis performansı deneyimi sunarken, sorunların müşteri hizmetleri tarafından uzaktan yönetim yardımıyla sanki müşterinin yanındaymış gibi müdahale edilerek hızlı bir şekilde çözülmesini sağlıyor. Sistem, sorunların ortaya çıkmasını önlemek amacıyla uzaktan yönetimle cihaz güncellemelerini otomatik olarak da gerçekleştirebiliyor.

Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği; müşteri hizmetlerine çağrı geldiğinde müşteri temsilcisine, aboneye ait tüm uçtan uca şebeke faaliyeti, mobil cihazı ve uygulamaları dahil olmak üzere abone hakkındaki kapsamlı bilgiyi sağlıyor. Böylece sorunlar geçmişe kıyasla çok daha hızlı bir şekilde çözülebiliyor.

Avea'nın finalde yarışan projeleri arasında, "Mobil Uzaktan Kontrol Yeteneği"nin yanı sıra, "Avea Yetenekler Platformu", "IntelliMAP" ve Avea Kuluçka Merkezi şirketlerinden BAYT Teknoloji'nin "B-Locator Küçük Hücre Platformu" projeleri de yer aldı.