Işıklılar 6.Geleneksel Doğa Yürüyüşünü Gerçekleştirdi

Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Jeolog Nabi Evren rehberliğinde Işık'lılar Doğa Yürüyüşü'nün 6.sını Sarıkavak köyüne Işık Üniversitesi tarafından restore ettirilen antik su değirmenine ve Bizans Kalesine yapılan tarihi yolculukla gerçekleştirdi.

4,5 saat süren yürüyüş sırasında Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Jeolog Nabi Evren bölge hakkında bilgi verdi.

Sarıkavak köy meydanından Demircili istikametine doğru yürüyüş başladı. İlk durak Demircili şelalesi ve su değirmeni oldu. Değirmen vadisindeki şelaleleri ve diğer şelaleleri gördükten sonra Demircili Ahşap Köprüsü'nü geçerek, Alçakdere vadisine ulaşıldı. Öven deresi boyunca devam eden yürüyüşle, Sarıkavak Bizans kalesinin zirvesine çıkıldı. Gözlemlerden sonra vadi boyunca devam eden yürüyüş Ahşap Sarıkavak köprüsünden geçilerek Sarıkavak köy meydanında başladığı yerde bitti. 17 km'lik parkurda zorlu çıkışların inişlerin olması altılı tonlamada zorluk derecesini 3 olarak belirledi.

Gelenekselleşen doğa yürüyüşüne Işık Üniversitesi akademisyenleri, idari personeli ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik ekip katıldı. Ekibe Sarıkavak köyünden katılan 92 yaşındaki Ramazan dede, yürüyüş boyunca kafileye eşlik ederek, güne damgasını vurdu. Ekiple birlikte 17 km'lik parkuru en önde başlayan ve tamamlayan Ramazan dede zaman zaman çevre hakkında bilgi verdi.

Yürüyüş Sarıkavak meydanında yöresel olarak hazırlanan ikramlarla son buldu. Işık Üniversitesi tarafından restore edilen tarihi su değirmeniyle karşılaşılması geziye anlam kattı. Yeşil bir doku içinde geçen yürüyüşte; şimşirlerin, bu ağaçlarda görülen bir hastalık yüzünden, çürümüş olmaları doğa severleri üzdü.