Işık Üniversitesi Öğrencilerinden Kan Bağışı Kampanyasına Anlamlı Destek

Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde Işık Türk Kızılayı Kulübü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü önderliğinde, 26 Kasım 2014 tarihinde, Işık Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Kızılay Gençlik Kolları ve Şile Kızılay Derneği işbirliği ile "Kan Bağışı" etkinliği gerçekleşti.

Kaynağı sadece insanda olan kan, ülkemizde gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığı için toplanan ve saklanan miktar olarak ihtiyaca cevap vermemektedir.

Sosyal sorumluluk alanında gönüllü kan bağışının önemi ve farkındalığın oluşturulması amacıyla "KızılayaKanHayataCan" sloganıyla yola çıkarak kan bağışında bulunmak isteyen tüm gönüllü Işık'lılar; 26 Kasım 2014 tarihinde Işık Üniversitesi revirindeydi. Gönüllü kan bağışçılarından oluşan kalabalık öğrenci grubu; 103 ünite kan bağışında bulundu.

Tek noktada 103 ünite kan toplayarak 2014-2015 eğitim yılı "İstanbul Üniversiteler" rekorunu gerçekleştiren Işık'lılar her yıl düzenli olarak yapılan kan bağışı kampanyalarına bundan sonra da düzenli aralıklarla devam edecek.