Işık Üniversitesi Geleneksel Dans Festivali Muhteşem Gösterilere İmza Attı

Işık Üniversitesi Dans Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen 4. Dans Festivali, Feyziye Mektepleri Vakfı Nişantaşı Kampüsü Muvaffak Benderli Salonu'nda düzenlendi.

Dünya danslarını ve üniversiteleri bir araya getiren Işık Üniversitesi 4. Dans Festivali'de bu yılki ilk gösteriden önce, Bursa Belediyesi'nin ölümünden 8 ay önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adına vermiş olduğu son balodaki Vals gösterisinin görüntüleri seyircilere izletildi ve ardından Işık Üniversitesi öğrencilerinin Vals gösterisi başladı. Atatürk'ün; "Modern Dünya'nın dansı Vals'ten sonra şimdide bizimde mükemmel bir dansımız var" dediği, cesaret, güç, gurur ve uyumun simgesi olan Zeybek oynadığı son balo görüntüleri seyircilerle paylaşıldıktan sonra, Işık'lılar Zeybek oyunu ile Dans Festivalinin açılışını gerçekleştirdi.

Işık Üniversitesi Folklör Kulübünün renk kattığı gecede Artvin, Roman, Halk Oyunları Ritim, Aşuk ile Maşuk gösterileriyle geleneklerimizin de yeniden yaşatılması ve seyircinin katılımı ile gerçekleşen halk oyunları muhteşem bir şölene dönüştü.

Birçok dans otoritesine göre, yaşayan dünyanın en iyi 100 dansçısı arasında olan, Türkiye'ye Salsa dansını tanıtan ve son olarak 2005 Mayan Dünya salsa şampiyonasında uluslararası kategorisinde Dünya şampiyonu olan Aytunç Bentürk onur konuğu olarak katıldı. Üniversitelerde dans kulüplerinin kurulmasının ve gelişmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Aytuç Bentürk; "Bu sayede öğrencilerin yaptığı danslar seyredilme fırsatı yaşanırken, bu festivaller sayesinde dans birçok insana ulaşıyor ve dans ile buluşmalarına olanak tanınıyor." dedi.

Diğer üniversitelerden Boğaziçi, Koç, Marmara, Bilgi, Sabancı, İstanbul Teknik, Kadir Has Üniversiteleri'nin katıldığı etkinlik, salsa, bachata, ladies styling, hiphop, roman gibi bir çok farklı gösterileriyle devam etti.

Gösterilerin bitiminde ödül töreni yapıldı ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK adına programa katılan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yorgo İstefanopluos, her yıl giderek büyüyen ve daha başarılı hale gelen Dans Kulübü öğrencilerini, ayrıca diğer üniversitelerden katılan ekipleri de gösterilerinden dolayı tebrik etti.

Işık Üniversitesi onur konuğu olarak katılan Aytunç Bentürk plaketini almak için çıktığı sahnede, Işık Üniversitesi'nin muhteşem bir gösteriye imza attığını söyledi. Aytuç Bentürk; "Bana bu ödülü layık gördüğünüz için teşekkür ederim, sizleri dans ederken görmek muhteşemdi. Işık Üniversitesinin dans ekibi bu kadar kalabalık ve başarılı ise, tüm Üniversitenizin öğrencilerini hayal bile edemiyorum."dedi.

Son olarak seyircilere kısa bir dans dersi veren Aytunç Bentürk, tüm dansçılarla ve izleyicilerle aynı anda müzik eşliğinde dans ederek gösteri coşkuyla sona erdi.