Işık Üniversitesinde "Yerli Malı Pazarı" coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet döneminin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan Yerli Malı Haftası; Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü tarafından Şile Kampüsünde kurulan "Yerli Malı Pazarı"ile coşkuyla kutlandı.

Yerli Malı Haftası ilk defa Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde yurdun bağımsızlığının korunması için, yerli mallar üretilmesi ve kullanılmasının önemini vurgulamasıyla ve direktifleri ile kurulan Milli İktisat ve Tasarruf Cemiyeti ile 1929'da başlatılmıştır.

Bu amaçla yola çıkan Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü öğrencileri Yerli Malı Pazarı projesini ilk kez Işık Üniversitesinde hayata geçirilmiş oldu.

25 Aralık 2012 Salı günü gerçekleştirilen ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gören etkinliğe, Sinema ve Tiyatro Oyuncusu, aynı zamanda Jazz Sanatçısı Taylan ERLER'in konuk olarak katılması öğrencileri sevindirdi. Organizasyonu çok beğenen ve Işık Üniversitesi öğrencilerini yaratıcı, milli değerlere, Türk geleneklerine ve Atatürk'ün mirasına sahip çıkmalarından ötürü kutlayan Taylan ERLER; Yerli Malı Pazarını gezerek, Işık Üniversitesinde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Günümüzde sadece ilkokullarda yapılan Yerli Malı Haftası ruhunun gençliğe hatırlatılması ve yaşatılması, nostalji günü değil öz kaynakların kullanılmasının ön plana çıkarıldığı bilinçlenme günleri olması konusunda çaba göstererek, öğrencilere yerli malı kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatmak amacıyla kurulan pazara öğrencilerin ilgisi büyüktü.

İlk kez bir üniversitede kutlanan bu etkinliğe; Uludağ Gazoz, Kuru Kahveci Mehmet Efendi, Vefa Bozacısı, İpek Pişmaniye, Hacı Bekir Şekercisi gibi büyük Türk firmaları destek oldu. Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü'ne bağlı olan toplulukların yeni projeleri için satış yaptıkları ürünlerden toplanan gelir, kulübün bütçesine büyük katkı sağladı.

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü öğrencilerinin topladığı bu gelir; engellilerin engellerini kaldırmak amacıyla, kampüs içerisinde oyuncak ve kitap kumbaraları kurularak yardıma muhtaç olan ilkokul öğrencilerini sevindirecek olan projelerle birlikte değerlendirilecek.