Işık Üniversitesi'nden Kan Bağışına Destek

Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde, Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü önderliğinde, Işık Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Kızılay Gençlik Kolları ve Şile Kızılay Derneği işbirliği ile 'Kan Bağışı' etkinliği gerçekleşti.

Kaynağı sadece insanda olan kan, ülkemizde gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığı için toplanan ve saklanan miktar olarak ne yazık ki ihtiyaca cevap vermemekte. Sosyal sorumluluk alanında gönüllü kan bağışının önemi ve farkındalığın oluşturulması amacıyla 'Tüm Dünyayı Değil Ama Bir Hayatı Kurtarabilirsiniz' sloganıyla yola çıkarak kan bağışında bulunmak isteyen tüm gönüllü Işık'lılar; geçtiğimiz hafta Işık Üniversitesi revirindeydi.

Gönüllü kan bağışçılarından oluşan kalabalık öğrenci grubu; saat 10:00 - 17:00 arasında kan bağışında bulundu. Işık Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıllarda her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen kan bağışı kampanyaları, bundan sonra da düzenli aralıklarla devam edecek. Bilinçli ve düzenli kan bağışçısı sayısının artması hedeflenirken; bu yılın ilk kampanyası Işık Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşmiş oldu.