IV. Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması(UIOB)

Türkiye'nin önde gelen mimarlarının, sanatçılarının ve tasarımcılarının ağırlandığı, IV. Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması 17 Kasım Cumartesi günü Işık Üniversitesi'nin Maslak Kampüsü'nde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde gerçekleşti.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önemli bir ulusal eğitim buluşmasını gerçekleştirdi. IV. Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması; tüm Türkiye'den gelen öğrencilerin sabah saat:07:30 itibariyle karşılanmalarıyla başladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Maslak Kampüsü'ndeki buluşma sabah kahvaltısıyla devam etti. Saat 10:00'daki Açılış Törenini Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih BOYDAK ve Işık Üniversitesi GSF Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gündüz GÖKÇE gerçekleştirdi.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih BOYDAK konuşmasında; İç Mimarlık Öğrencilerinin, üniversiteleri bir araya getirmek, sektörle, hocalarla, bilim adamlarıyla ve uygulamadan kişilerle buluşmak için çok güzel bir yöntem bulduklarına değindi.

Prof. Dr. Melih BOYDAK, IV. Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması'nın; Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci Temsilciliği tarafından; Işık Üniversitesi Rektörlüğü'nden aldıkları destekle, yoğun ve uykusuz çalışmalarla gerçekleştirildiğini belirterek,"Ben kendilerini ve katıldığınız için sizleri kutluyorum." dedi.

Işık Üniversitesi Rektörü Nafiye Güneç KIYAK "Bugün çok özel bir gün; 17 Kasım 2012 Işık Üniversitesi'nin öğretime açılışının 16. yıldönümünü kutluyoruz. 17 Kasım 1996'da yine burada, ilk açılışımızı yaptık. Bizim için çok anlamlı olan bugünü ikinci kez anlamlı kılan sizlersiniz. İyi ki geldiniz, hoşgeldiniz...

Geleceğin mimarları çok büyük bir sorumluluğun içinde olduğunuzun bilincinde olduğunuzu düşünüyorum. Mimarinin, insanlık tarihinin en önemli, en eski sanatlarından biri olduğunu düşünüyorum. Tasarımlarıyla özgünleştirmiş ve binalara, şehirlere, ülkelere kimlik kazandırmış bir alandır. Çok önemli ve çok sorumluluk taşıyan bu alanı ana sponsorunuz Işık Üniversitesi olarak çok önemsiyorum ve destekliyorum." diyerek sözlerine başladı.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK "Zihnimizde canlandırdıklarımızı mekana dönüştürmek, olmayanı varetmek, onu sonra bir kültür olarak daha sonraki kuşaklara bırakmak, gerçekten çok heyecan verici. Ben sizi bu mesleği seçtiğiniz için yürekten kutluyorum." dedi.

IV. Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması'nın ilk oturumunda Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL eğitim-öğretim üzerine yaptığı konuşmasında; "Işık'lı olmanın onuru ve gururu ile Işık Ailesi ev sahipliğindeki böyle bir toplantıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hepiniz hoşgeldiniz... " diyerek sözlerine başladı.

Şişli'de açılan İstanbul Şişli Meslek Yüksek Okulu'ndan da bahseden SARIGÜL, "Geleceğin İç Mimarlarına hitap etmekten ve gelecekte bir çok binanın dizaynını planlayacak ve bizlere çok sayıda eserler kazandıracak olan sizleri tebrik ediyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Işık Üniversitesi GSF Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gündüz GÖKÇE, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Süleyman Saim TEKCAN ve İç Mimarlar Odası'ndan Fahri Peker'in konuşmalarıyla 1. Oturum sona erdi.

Şebnem Buhara, Levent Çırpıcı, Hakan Helvacıoğlu, Bülent Onur gibi sektörün önde gelen isimleri konuşmacı olarak katılarak; genç iç mimarlara "Yarının yaşamı ve akıllı binalar" hakkında kendi projelerinden bahsederek, detaylı bilgiler verdiler.

Öğle yemeğinin ardından "Çağdaş Malzeme Uygulamaları" konulu oturumda ise; Extreme Audio, Optimus Doruk, Lafarge Dalsan, Seranit gibi markaların katılımıyla uygulama çalışmaları yapıldı.

IV. Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması tüm Türkiye'den gelen yaklaşık 1500 İç Mimarlık öğrencisinin katılımıyla gerçekleşirken, akşam yemeğiyle son buldu.