19 Mayıs'ın 100'üncü Yılını Coşkuyla Kutladık

Işık Üniversitesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'nin ilk meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yıl dönümünü coşkulu törenlerle kutladı.

İlk Tören Maslak'ta Gerçekleştirildi
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde düzenlenen resmi törenle başladı. Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, fakülte dekanları, Genel Sekreter Vekili, öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari çalışanların katılımıyla düzenlenen törende, saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Feyziyeli Işıklılar Derneği' üyelerinin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni seslendirdiği videonun gösterimi gerçekleştirildi.

Işık Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Üyesi Göktuğ Nazım Bilgin'in Atatürk, 19 Mayıs ve Gençlik başlıklı konuşmasının ardından, Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cangül Örnek '19 Mayıs: Halk Egemenliği ve Cumhuriyet İlk Adım', Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Barış Zeren 'Bağımsızlık Yolunda ilk Adım' ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Boydak 'Atatürk'ten Anılar ve Anadolu Aydınlanması' başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi. Törenin son konuşması için kürsüye gelen Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş ise, Işık Üniversitesi'nin Atatürk'ün açtığı yolda ve yol göstericiliğinde, O'nun ilke ve devrimlerine bağlı mezunlar vermeye devam ettiklerini belirterek, 19 Mayıs'ı her yıl daha büyük bir coşkuyla kutladıklarını vurguladı. Tören sonunda Rektör Prof. Dr. Cemal İbiş tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.
Öğrenci Kulüpleri 19 Mayıs Etkinlikleri Düzenledi
Işık Üniversitesi öğrenci kulüpleri de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında birbirinden farklı etkinliklere imza attı. Işık Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü, Şile Kültür Merkezi'nde açılışını Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Işık Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Dr. Öğr. Üyesi Levent İncedere'nin birlikte gerçekleştirdiği 19 Mayıs temalı bir fotoğraf sergisi düzenledi. Ocaklı ve İncedere açılışın ardından sergiyi birlikte gezdi. Işık Üniversitesi Folklor Kulübü ise Şile Kaymakamlığı'ndan gelen davet üzerine Şile Gençlik Stadı'nda düzenlenen 19 Mayıs kutlama töreninde halk oyunları ekibiyle yer aldı.

Beton Kanoyla Yarıştılar
Işık Üniversitesi İnşaat Kulübü ise İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde bulunan gölette düzenlenen Beton Kano Yarışması'na katıldı. Kulüp üyesi 10 öğrencinin 3 haftada tamamladığı beton kanoyla yarışan İnşaat Kulübü Takımı, ikili yarışları tamamlayan az sayıda üniversite kulüpleri arasında yer aldı.

Atatürkçü Düşünce Kulübü'nden 19 Mayıs Balosu
Işık Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Balosu düzenledi. Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Emine Dal'ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği Şile kampüsteki Gençlik Kampı'nda düzenlenen 19 Mayıs Balosu kapsamında; Folklor Kulübü Zeybek oynadı, Dans Kulübü ise gece boyunca sosyal dans şovları gerçekleştirdi. Focus ve Şort gruplarının sahne aldığı etkinlik Işık Üniversitesi öğrencisi Ömer Devecioğlu'nun DJ Performansı ile son buldu.

Samsun'dan Doğan Güneş Sergisi Galeri Işık Şile'de
Işık Üniversitesi Şile Kampüsü bünyesindeki Galeri Işık Şile'de ise, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Avcı'nın seçme eserlerinin yer aldığı Samsun'dan Doğan Güneş Sergisi de 19 Mayıs kutlamaları kapsamında ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti. Avcı'nın 78 eserinin yer aldığı sergi 31 Mayıs'a kadar açık kalacak.