" Dünya Radyoloji Günü '' konulu seminer Maslak Kampüsü Konferans salonunda gerçekleşti

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz seminerler dizisi kapsamında düzenlenen '' Dünya Radyoloji Günü '' konulu seminer 9 Kasım 2017 Perşembe günü saat 16:00'da Maslak Kampüsü Konferans salonunda gerçekleşti.

Seminer, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür vekili Öğr. Gör. Levent İNCEDERE'nin açılış konuşması ile başladı. Ardından SHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Öğrencisi Rabia Nur YILMAZ, tıbbi görüntüleme tekniklerinin temelini oluşturan Röntgen'in bulunuşunu ve gelişimini anlattı. Daha sonra TÜMRAD-DER Başkanı Heybet ASLANOĞLU'nun hazırlamış olduğu sunumu ile tıbbi görüntüleme tekniklerinin Türkiye'deki durumu, hastane ve görüntüleme merkezlerindeki yaşanan aksaklık ve tedbirleri örnekler üzerinden açıkladı. Konuyu iş sağlığı ve güvenliği üzerinden değerlendirerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.