Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Ve Şehitleri Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Şehitlerini Anma Töreni" ve "Türkiye'de Demokrasi Karşıtı Hareketler ve 15 Temmuz Kalkışması" Paneli, 14 Temmuz 2017 tarihinde saat 13:30'da Şile Kampüsü Oditoryumunda gerçekleşti.

Törene Şile Garnizon Komutanı Albay Ali Beşir, Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu, FMV Işık Üniversitesi rektör vekili Prof. Dr. Murat Ferman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İbiş ve Prof. Dr. Mehmet Genç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Mehmet Kaytaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Uğur Dursun, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Yavuz Koşaner ve Mühendislik Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Ercan Solak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Melih Boydak, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. S. Saygın Eyüpgiller, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Murat Anlı Öğretim Üyeleri, idari çalışanlar ve öğrenciler yoğun katılım sağladı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1. yıldönümü programı kapsamında saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Rektör vekili Prof. Dr. Murat Ferman'ın ve Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu'nun konuşmalarıyla başladı.

Konuşmaların ardından Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "15 Temmuz Şehitleri" konulu "Genç Sanat: Afiş Tasarım ve Video Sanatı Yarışması"nda Mansiyon Ödülü kazanan Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Gülsüm Damla Öz'e FMV Işık Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Murat Ferman tarafından plaket takdim edildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rabia Karaya Polat'ın Panel Başkanlığını yaptığı "Türkiye'de Demokrasi Karşıtı Hareketler ve 15 Temmuz Kalkışması" konulu Panelde İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ödül Celep'in ve Yrd. Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane'nin konuşmacı olduğu panel sonrasında Demokrasi Çınarı dikim töreni gerçekleşti.