FMV Işık Üniversitesi 18. Dönem Mezunlarını Rekor Katılımla Uğurladı…

131 yıllık köklü eğitim geleneğine sahip Feyziye Mektepleri Vakfı tarafından 1996 yılında kurulan Işık Üniversitesi, 18. Dönem mezunlarını, 8 ve 9 Temmuz günlerinde gerçekleşen görkemli bir mezuniyet töreni ile "Işıklı Geleceklerine" uğurladı.

Işık Üniversitesi Mezuniyet Töreni'nde beş ayrı fakülteden lisans, iki enstitüden lisansüstü ve iki meslek yüksekokulundan önlisans olmak üzere 1357 yeni mezun hayata adımını attı.

Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleşen törene, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Akın Süel, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Güreli ve Rektör vekili Prof. Dr. Murat Ferman basta olmak üzere seçkin bir yönetici topluluğu da bizzat iştirak etti. Değerli yöneticiler, yaptıkları konuşmalarda, vakfın köklü geçmişine, eğitim felsefesi ve üniversite vizyonuna dikkat çeken söylemlerde bulundular.

FMV Işık Üniversitesi'ni Bölüm birincilerine ödüllerin verildiği törende, yeni bir hayata adim atan gençlerin heyecanının yanı sıra, kampüs hayati suresince yakın arkadaşlıklar kurmuş olan grupların ayrılık hüznü de karelere yansıdı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 'ışık' adını verdiği okul olarak haklı bir gurura sahip olan eğitim kurumu, öğrencilerine sağladığı eğitim olanakları ve uluslararası iş birlikleri ile de dikkat çekiyor. Mezunlar mesleklerini uluslararası ortamlarda icra edecek biçimde mesleki İngilizce bilgisi ile hayata başlıyor. Öğrenim dönemi boyunca birçok öğrenci, yurtdışında aldığı ek ve tamamlayıcı eğitimler, stajlarla Dünya Vatandaşı olma, Dünya'nın her yerinde islerini yetkinlik ile yapabilme becerisini kazanıp mezun oldular.