2023 Bahar Dönemi Eğitimi Hakkında

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Başlangıcı ve Kayıt Yenileme Hakkında Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

1. Deprem afetinin ülke genelindeki ağır etkileri nedeni ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 17.2.2023 tarihli açıklamasıyla ve 18.2.2023 duyurusuyla 2022-2023 Bahar yarıyılının uzaktan eğitim (çevrim içi) ile tamamlanmasının uygun olduğuna daha önceki açıklamalarını teyit ederek karar vermiştir.

2. Senatomuz kararı yüz yüze eğitimi engelleyen koşullardan duyduğu üzüntüyle uygulayacaktır.

3. YÖK açıklamasına göre uygulamalı dersler de önce Nisan ayına kadar online yapılacak, o tarihte yüz yüze eğitime geçilirse kapsam içine alınacaktır.

4. Beklentimiz YÖK açıklamasında belirtildiği gibi Nisan ayından başlayarak en geniş kapsamda yüz yüze eğitime geçilmesidir. Yeniden kampüslerimizde buluşmayı ve bir araya gelmeyi özlemle bekliyoruz.

5. Üniversitemiz 2022-2023 bahar yarıyılında eğitim faaliyetlerine ilişkin tüm çalışmalarını tamamlamıştır.

6. Bahar yarıyılı dersleri 27 Şubat 2023 günü yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda başlayacaktır. Ders seçimleri 21 Şubat 2023'ten itibaren yapılacaktır.

Tüm öğrencilerimize başarılar ve iyilikler diliyoruz.

*********

2022-2023 Academic Year Spring Semester Start and Registration Renewal Announcement

Dear Students,

1. Due to the severe effects of the earthquake disaster throughout the country, the Council of Higher Education (CoHE/YÖK), with its statement dated 17.2.2023 and its announcement dated 18.2.2023, has decided that it is appropriate to conduct the 2022-2023 Spring Semester via distance education (online), confirming its previous statements.

2. Our Senate will implement the decision with regret for the conditions that prevent face-to-face education.

3. According to CoHE's statement, applied courses will first be held online until April, and will be conducted in face-to-face mode if face-to-face education is started at that date.

4. Our expectation is that face-to-face education will be introduced to the widest extent starting in April, as stated in the CoHE's statement. We look forward to meeting and coming together on our campuses again.

5. Our university has completed all the work regarding the educational activities for the Spring Semester 2022-2023.

6. Spring Semester courses will start on February 27, 2023 in accordance with the above-mentioned principles. Course selections will be made starting on February 21, 2023.

We wish success and good luck to all our students.