Azami Süreli (44-C) öğrenciler için 2.sınav tarihleri hk.

Azami Süresi Dolan ve Sınav Hakkı için Başvuran Öğrencilerimizin Dikkatine!

Azami süresini dolduran öğrenciler hakkındaki karar ile ilgili olarak;  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi (b) sayılı yazısı ile bildirilen ek sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için ilgi (a) sayılı yazı ile yeni bir takvim belirlenmiş ve bildirilmiştir.

İlgi (a) sayılı yazı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi (c) sayılı yazısına istinaden yeniden düzenlenmiş ve aşağıda belirtilmiştir.

27 Eylül 2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin (c) bendinde "… Ancak bu süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir…" hükmü çerçevesinde alınan ve ilgi yazı ile bildirilen karar uyarınca azami süresini dolduran ve bu haktan faydalanmak için 31 Ocak Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurmuş ve kabul almış öğrenciler ikinci ek sınav hakkından yararlanabilecektir.

Ek sınavlar-2: 06.06.2022-18.06.2022 Bahar yy sonu final sınavları