Yurdaer'e 80. Yaş Etkinlikleri 8-30 Nisan 2015

Grafik tasarım alanındaki birçok uluslararası etkinlikte ülkemizi temsil eden ve grafik tasarım eğitimine katkılarıyla bilinen Prof. Yurdaer Altıntaş'ın 80. doğum günü, halen öğretim üyesi olarak çalışmakta olduğu Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından organize edilen "YURDAER'E 80. Yaş Etkinlikleri" adı altında Afiş Sergileri ile kutlanıyor."Yurdaer'den Afişler", "Yurdaer'in Öğrenci Meslektaşlarından Afişler" ve "Lise Öğrencileri Yurdaer'e Afiş Yarışması" sergileri Işık Üniversitesi Galeri Işık Maslak'ta, "Uluslararası Çağrılı Afişler" sergisi ise FMV Galeri Işık Teşvikiye'de . 8-30 Nisan 2015'de gerçekleşecektir.

26 ülkeden 48 önemli tasarımcının 100'e yakın özgün afişi yanında Yurdaer Altıntaş'ın 40'ın üzerinde afişi sergilenecektir. Ayrıca Yurdaer'in 38 öğrenci meslektaşından 60 afiş ile lise öğrencilerinin Yurdaer için tasarladıkları 50 afiş sergilenecektir. 8-30 Nisan 2015 tarihleri arasındaki bu afiş şöleni ile izleyicilerin duayen eğitimci ve tasarımcı Yurdaer Altıntaş'ı ve usta tasarımcıları tanımalarına fırsat yaratılarak, Işık Üniversitesi'nin değerli bir afiş arşivine sahip olması sağlanacaktır.

Prof. Yurdaer Altıntaş
1935 yılında İstanbul'da doğdu. 1957 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Afiş Atölyesinden mezun oldu. 1964 yılında İstanbul 'da açtığı ilk kişisel sergiyle ilk Türk grafik tasarım sergisini gerçekleştirdi. 1968 'de Grafik Sanatçıları Derneğinin kurulmasına öncülük etti.
1976 'da Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulunda öğretim görevlisi oldu ve 1979 'da okulun müdürlüğüne atandı. Yurt içinde ve dışında sergiler açtı, birçok toplu sergiye katıldı. 60. Yaş günü nedeniyle dünyadan seçtiği tasarımcılara çağrıda bulunarak 1995 yılında İstanbul'da uluslararası çağrılı afiş sergisi düzenledi.

Bazı ülkelerdeki müze ve arşivlere çalışmaları alındı. Çeşitli ulusal ödüller aldı, 2004 yılında Türk grafik tasarımına yaptığı katkılar nedeniyle ICOGRADA (International Council of Graphic Design Associations) tarafından kendisine "Icograda Başarı Ödülü" (Icograda Achievement Award) verildi. 2009 yılında AGI (Alliance Graphique Internationale) üyeliğine seçildi. Kendisine 2011 yılında Tüyap 21. Uluslararası Sanat Fuarında "Sanatçı Onur Ödülü" , 2012 yılında "Polonya Cumhuriyeti Gloria Artis Kültür Liyakat Madalyası" verildi. 2014 yılında ise Polonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Liyakat Nişanı Şövalye Haçı verildi.
1995 yılında Profesör oldu, 1996 yılında Mimar Sinan Güzal Sanatlar Üniversitesi'nde Grafik Tasarım Bölüm başkanlığına atandı, 2002 yılında aynı üniversiteden emekliye ayrıldı. 2012 yılında Işık Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı.