Andrzej Pagowski Afiş Sergisi ve Semineri

Türkiye-Polonya dostluğunun ve diplomatik ilişkilerinin 600'üncü yılı kapsamında

Sergi Açılışı: 04 Kasım / 16:00, Galeri Işık Maslak-İst.

Seminer: 04 Kasım / 14:00, Konferans Salonu

Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile Galeri Işık Maslak'ta Türkiye-Polonya dostluğunun ve diplomatik ilişkilerinin 600'üncü yıldönümünde Andrzej Pagowski Afiş Sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu sergi, sanatsal ve kültürel paylaşımın güzel bir örneği olup Polonya Afiş Tasarımının dünya çapında en önemli temsilcilerinden biri olan Pagowski'nin sosyal konulara olan duyarlı yaklaşımlarını, özgün sanat anlayışını ve güçlü tasarımcı kimliğini ön plana çıkarmaktadır.

Andrzej Pagowski, 1953 yılında doğmuş, Poznan Güzel Sanatlar Üniversitesinden mezun olmuştur. Polonya afiş okulunun en iyi hocalarından biri olan Waldemar Swierzy'nin öğrencisidir. 1977'den itibaren Polonya ve yurtdışında 1000'in üzerinde afiş tasarımı gerçekleştirmiştir. Çok sayıda kitap illüstrasyonu, dergiler için çizimler, CD kapak tasarımları yapmıştır. Pagowski aynı zamanda senarist, TV ve sahne tasarımcısıdır.

Andrzej Pagowski, Polonya'da ve çeşitli ülkelerde sayısız kişisel sergi açmış, çok sayıda ödül almıştır. Ödülleri arasında Los Angeles Uluslararası En iyi TV ve Film Afişi Yarışması ödülü ile Chicago Uluslararası Film Afişleri Yarışması ödülünü sayabiliriz.

Işık Üniversitesi Maslak yerleşkesinde Galeri Işık Maslak'da 4 Kasım 2013 Pazartesi günü saat 16:00'da Andrzej Pagowski'nin katılımıyla açılacak sergi 30 Kasım'a kadar izlenebilecektir. Andrzej Pagowski, aynı tarihte saat 14:00'de bir de seminer verecektir.

Sergi, 12 Aralık 2013 - 15 Ocak 2014 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesinde 24 Şubat - 17 Mart 2014 tarihlerinde Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevinde, 27 Mart - 21 Nisan 2014 tarihlerinde İzmir Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Yerleşkesinde de açılacaktır.

İletişim:

Prof. Hasip Pektaş