Beril Anılanmert " Entropi" - Galeri Işık Teşvikiye

Galeri Işık Teşvikiye, 20 Kasım – 17 Aralık 2012 tarihleri arasında, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Beril Anılanmert'in seramik, porselen ve cam çalışmalarının yer aldığı ENTROPİ adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

TOPLUMSAL DÜZENSİZLİK VE KURBAN EDİLEN DEĞERLER,
PROF. DR. BERİL ANILANMERT'İN "ENTROPİ" SERGİSİNDE

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Beril Anılanmert'in seramik, porselen ve cam çalışmalarının yer aldığı ENTROPİ adlı sergisi 20 Kasım – 17 Aralık 2012 tarihleri arasında,  Galeri Işık Teşvikiye'de izlenebilir.

"Düzen-  düzensizlik- olasılıkçı –kesin – yıpranan – dağılan – kaos" gibi kavramları içeren Entropi sergide,   uçurtmalardan oluşan bir pano ile toplumsal çöküntünün farkındalığını vurguluyor. Kutsal kurban ve sunak temaları ile de şiddet sarmalı ve ihtiraslarla yok edilen – kurban edilen değerler, çevre ve canlılar ele alınıyor.

Uluslararası Seramik Akademisi üyesi olan Prof. Dr. Beril Anılanmert'in daha önceki çalışmalarını da kapsayan sergide seramik, porselen ve cam uygulamalardan kırka yakın eser sergilenecek.

Beş kıtada çalışmaları sergilenen Prof. Dr. Beril Anılanmert Galeri Işık'ta

1990 T.C. Kültür Bakanlığı Seramik Yarışması Birincilik Ödülü ve 2009 Türkiye Seramik Federasyonu "Sanat Onur Ödülü" sahibi Prof. Dr. Beril Anılanmert, bu güne kadar on beş kişisel sergi açtı ve yüzün üzerinde grup sergisi, sempozyum ve atölye çalışmasına katıldı.

İlk sergisinden itibaren devinim,  dönüşüm,  bölünme, ayrışma gibi temalarla çalışan Anılanmert'in kişisel ve grup sergileri ile çalışmaları yurt içinde ve Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Amerika ve Avusturalya'nın birçok ülkesinde ve şehirlerinde sergilendi. Halen, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyesi ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Başkanı olan Anılanmert'in eserleri, özel ve müze koleksiyonlarında bulunuyor.

Müze ve Koleksiyonlardaki Eserleri:
ABD - Everson Sanat Müzesi,
Çek Cumhuriyeti - Prag Dekoratif Sanatlar Müzesi,