Süleyman Saim Tekcan / At Nağme " Yağlıboya, Lavi, Desen" Sergisi / Galeri Işık İstanbul

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 10. Kuruluş Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Süleyman Saim Tekcan / At Nağme " Yağlıboya, Lavi, Desen" Sergisi 02 Mart 2017 Perşembe günü Galeri Işık İstanbul'da açılıyor.

Sergi 02 -25 Mart 2017 tarihleri arasında izlenebilir.

SÜLEYMAN SAİM TEKCAN

Süleyman Saim Tekcan, 1940 yılında Trabzon'da doğdu. 1963'te Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden lisans diploması aldı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi) Resim Bölümü'nden lisans ve Mimar Sinan Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamladı. 1968 ve 1975 yılları arasında Atatürk Eğitim Fakültesi'nde eğitim görevlisi olarak çalıştı. 1970'de bir yıl boyunca Almanya'da baskı eğitimi üzerine araştırmalarda bulundu. Daha sonra 1975 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim kadrosuna girdi. 1985'te profesör oldu ve aynı yıl Grafik Sanat Dalı Başkanlığı görevine atandı. Yugoslavya'da Sarajevo Sanat Akademisi ve Ankara'da Bilkent Üniversitesi'nde özgün baskı seminerleri verdi. 1991 yılında Almanya, Bonn'da Türk Grafik Sanatı'nda 12 Sanatçı ve Çağdaş Türk Resmi'nden Bir Kesit başlıklı iki ayrı konferans verdi. 1994-1995 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Dekanlık görevini, Grafik Bölümü Başkanlığı ile beraber yürüttü. 1996 yılında Büyükada'da eğitime başlayan Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kurdu ve ilk eğitim yılı süresince Dekanlık görevini yürüttü.

2007 yılında ,Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı olan Tekcan, 2007-2010 yılları arasında Işık Üniversitesi GSF Dekanlık görevini sürdürdü. 2008 yılında, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve İMOGA işbirliği ile düzenlenen 1.Uluslararası Özgün Baskıresim Bienali Jüri Üyeliğin de bulundu. 2004 yılından bu yana İMOGA-İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.