Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1. Lisans diploması aslı veya geçici mezuniyet belgesi aslı,* ya da bu belgelerin noter onaylı aslı, Doktoraya kayıt yaptıracaklar için yüksek lisans diploması.
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi (Aslı kayıtta yanında bulundurulacak),
3. ALES veya GRE/GMAT sınav sonuç belgesi veya onaylı sureti (Tezsiz programlar için ALES koşulu aranmaz).
4. Erkek adayların bağlı bulundukları askerlik şubesinden alacakları "Kayıt olmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına ilişkin askerlik durum belgesi,**
5. İngilizce bilgisini gösterir belge,***
6. Her birinin arkasına ad ve soy ad yazılmış 3 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır. Renkli fotokopi veya polaroid fotoğraf geçersizdir)
7. Başvuru ücretinin yatırıldığını gösterir belge. (Banka Dekontu)

* Diploması hazır olmayan adayların bu belge yerine geçici mezuniyet belgesinin aslını getirmesi. (henüz mezun olmamış adayların mezun durumunda olduklarını gösteren üniversitelerinden alınmış resmi yazı)
** Erkek adayların bağlı bulundukları askerlik şubesinden alacakları “Kayıt olmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına” ilişkin askerlik durum belgesi veya e-devlet üzerinden alacakları güncel tarihli durum belgesi. Askerliğini yapan adayların terhis belgesinin aslı yoksa fotokopisi veya e-devlet üzerinden durumlarını belgelemeleri.
*** Adayların İngilizce yabancı dil bilgilerinin yeterli düzeyde olduğunu belgelemeleri gerekir. Lisans derecesini son üç yıl içinde Işık Üniversitesi'nden alanlardan bu belge istenmemektedir. Işık Üniversitesi tarafından kabul edilen belgeler ve kabul edilecek başarı alt sınırları aşağıdaki gibidir.

YDS (ÜDS/ KPDS) TOEFL IBT
65 78

Öğrenciler kesin kayıtlarını Maslak Kampüsündeki Öğrenci İşleri Birimine başvurarak yaptıracaklardır.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Mali İşlerle ilgili sorularınız için:
E-posta: finans@isikun.edu.tr, finance@isikun.edu.tr
Tel: 0212 286 49 11/6002 (Maslak Kampüsü) - 0216 528 70 51 / 54 veya 56 (Şile Kampüsü)
Kayıt İşlemleri ile ilgili sorularınız için:
Maslak Öğrenci İşleri Ofisi
E-posta: ebru.atakan@isikun.edu.tr Tel: 0212 286 49 11 /2204
Fen Bilimleri Enstitüsü Ofisi
E-posta: fbe@isikun.edu.tr
Tel: 0212 286 49 11/ 1531
İLETİŞİM ADRESİ: Işık Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Maslak Kampüsü. Büyükdere Cad. 34398 Sarıyer / İSTANBUL