• Animasyona ilk kapsamlı akademik yatırım Işık Üniversitesi'nden

Bilişim sektörünün bilgisayarlı grafik ve animasyon alanındaki akademik gereksinimi Bilgisayarlı Grafik ve Animasyon Mühendisliği programları ile karşılamayı öngören Işık Üniversitesi'nin, programın tanıtımına yönelik ilk etkinliği olan Animasyon ve Görsel Efekt Semineri Işık Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Maslak Kampüsü'nde gerçekleştirdi. Katılımın yüksek olduğu seminere Işık Üniversitesi öğrencilerinin ve animasyon konusuna ilgi duyan ve gençlerin ilgisi büyük oldu.

Shrek, Kayıp Balık Nemo ve Arabalar gibi animasyon filmlerin yapımında çalışan ilk Türk Animasyon ve Görsel Efekt Sanatçısı Erdem Taylan ve ekibini öğrencilerle buluştuğu seminerde Organikos adlı yeni bir animasyon filminin üretim aşamaları geleceğin animasyon mühendisleriyle paylaştı.

• Bir Bilgisayar Oyunu Nasıl Yapılır ?

Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "Bir Bilgisayar Oyunu Nasıl Yapılır ?" başlıklı seminer 30 Mart 2012, Cuma günü Maslak Kampüs Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Oyun Teknolojileri Yüksek Lisans Koordinatörü Doç.Dr. Veysi İşler tarafından verilen seminerde, bilgisayar oyunlarının hayalden ürün haline gelene kadar geçirdiği süreç anlatıldı.

• IP Contest 2012

Işık Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen, yurtiçinde ve yurtdışında öğrenim görmekte olan Fen Bilimleri ve Mühendislik öğrencilerine yönelik Uluslararası Proje Fuarı ve Yarışması (IPContest 2012) 22 Haziran tarihinde Işık Üniversitesi Maslak kampüsünde Microsoft Türkiye and Nokia Türkiye'nin katkıları ile gerçekleştirilmiştir.

Yarışmanın amacı üniversite öğrencilerini yenilikçi ve yaratıcı düşünmeye teşvik etmek, akademi ve endüstriden gözlemci katılımcılarla bir araya gelebilecekleri bir ortam oluşturarak projelerini tartışabilme ve geliştirebilme olanağı sağlamaktır.

Proje Fuarı'nda, projeler yerli ve yabancı üniversitelerden gelen akademisyenler ve endüstriden gelen uzmanlar tarafından değerlendirilerek, dereceye giren ilk üç proje ödüllendirilmiştir.

Web Sitesi

• Eurasia Graphics2012

Eurasia Graphics aims to bring together researchers, practitioners, students, and the industry working in the field of computer graphics to share their findings, experiences, and insights in a friendly and collaborative setting.

Web Sitesi IP Contest 2012 Videosu