Muhasebe ve Denetim Lisans Programı

Program bu sene öğrenci almayacaktır.

Muhasebe, finans ve denetim işletme programlarının ana unsurlarındandır. Muhasebe ve denetim uzmanları finansal kayıtları düzenler ve denetlerler. Finansal kayıtların yasalara uygunluğunu gözetirler. Finansal faaliyetleri değerlendirerek kuruluşun etkin faaliyet göstermesini sağlarlar. Muhasebe ve denetim mezunları çalıştıkları kurumlara bağlı olarak uzmanlıklarını belirli alanlarda derinleştirilebilirler: risk yönetimi veya kullanılan bilgilerin güvenilirliğini sağlama gibi.

Ekonomik faaliyetlerin artması ve bu faaliyetlerin düzenlenmesi ve denetlenmesi her zaman muhasebe ve denetim uzmanlarına olan talebi ayakta tutmaktadır. Yeni Türk Ticaret Kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte muhasebe ve denetim uzmanlarına, özellikle uluslararası temeli olan uzmanlara, olan talep şimdiye kadar görülmemiş ölçüde olacaktır.

Muhasebe ve Denetim programının oluşturulmasında dünyadaki gelişmeler ve Türk Ticaret Kanununun getirdiği yenilikler göz önüne alınmış ve programın uluslararası olması niteliğine özen gösterilmiştir. Muhasebe ve Denetim Programının yürütülmesinde Fakültemiz İngiltere ve Galler Yetkili Muhasebeciler Enstitüsü (ICAEW) ile işbirliği yapmaktadır. ICAEW dünya çapında 138 binden fazla üyeye sahip muhasebe ve finans alanında mesleki gelişmelere önderlik yapan bir mesleki kuruluştur.

Eğitim Ortağımız

Hakkında