2021-2022 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tez Günü

2021-2022 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tez Günü

Mezun adaylarımız, 24 Haziran 2022 Cuma günü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitirme Tezi Günü'nde yarıştılar.

Biyomedikal Mühendisliği Öğrencimiz Zeynep Arlı, anne karnında fetüs EKG'sini algılamayı mümkün kılan  "System For Adaptive Extraction Of Non-Invasive Fetal Electrocardiogram" başlıklı projesi ile en yenilikçi proje ödülünü aldı.

Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Çift Ana Dal programı öğrencisi Veysel Bayrakçı, henüz lisans programını bitirmeden dünyanın önde gelen bilimsel dergilerinden birine de yayınlanmak için gönderdiği, 6G ve ötesi haberleşme sistemlerine temel olabilecek "Quantum Repeater" başlıklı projesi ile, en iyi araştırma projesi ödülünü kazandı.

En iyi tasarım projesi ödülü ise İstanbul Nişantepe Paşaköy kavşağındaki trafik yoğunluğu problemini çözmek üzere, gerçek trafik verilerini kullanarak mevcut tasarımların 20'de biri maliyet ile yaptıkları kavşak tasarımını içeren "Geometrical Design of A Signalized Junction" başlıklı proje ile İnşaat Mühendisliği öğrencilerimiz Zineb Boulahiat, Üveys Ömer Işık, Orhun Şenova ve Mete Buğrahan Ateş'in oldu.

Ödüllerini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya'dan alan öğrencilerimiz, başarılarıyla, lisansüstü programlarımızda araştırma bursiyeri olarak okuma hakkı kazanmalarının yanı sıra, lisans tez çalışmalarını üniversitemiz desteği ile konferanslarda sunma, kuluçka merkezi ve patent desteği ile ticarileştirme şansını bulacak. Ayrıca, en iyi tasarım dalında ödül alan öğrencilerimiz, bu alanda verilen ödül çekine de hak kazandı. Etkinliğe katılan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz!

İlgili Dosyalar