"XR Art Talks" VR Tasarım Atölyesi

"XR Art Talks" VR Tasarım Atölyesi

Euromersive Türkiye XR Art Platformu, FMV Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema ve TV Bölümü'nün konuğu olarak sanat-tasarım ve XR ilişkisini konuşmak üzere öğrencilerle buluştu.  
XR Art Talks başlıklı panelde, XR Art Platformu yöneticilerinden dijital sanatçı ve Doğuş Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İrem Çoban, dijital sanat ve XR ilişkisine değinerek yer aldığı uluslararası VR sanat projelerinden örnekler paylaştı. 

XR Art Platformu yöneticilerinden FlixrStudio kurucusu sanatçı Aylin Taslak, metaverse dünyasında sanat ve tasarımın birlikteliğinden söz ederek yüksek lisans tez çalışması Labirent VR projesinin gelişiminden ve deneyimlerinden bahsetti. 

Yüksek içmimar ve FlixrStudio kurucu ortaklarından Ali Can Gül ise,  metaverse dünyasında mekan tasarımının öneminden söz ederek Mozilla Hubs, Spatial gibi metaverse mekan platformlarında tasarlanan proje örnekleri paylaştı. Sinemadan, heykele, dijital sanattan, mimarlığa kadar geniş yelpazede XR teknolojilerinin kullanım biçimlerinin tartışıldığı panelde ayrıca çeşitli VR film ve belgesel deneyimleri de gerçekleştirildi.

İlgili Dosyalar