Haberler

Paylaş

6 Şubat Depremleri ve Türkiye'de Deprem Gerçeği Paneli

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz Dr. Öğr. Üyesi Ali Sercan Kesten, Dr. Öğr. Üyesi Önder Umut ve Dr. Öğr. Üyesi Bora Akşar, Ataşehir Belediyesi iş birliği ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlediğimiz "6 Şubat Depremleri ve Türkiye'de Deprem Gerçeği" panelinde yaşanan afet sonrası alınması gereken dersler ve önlemler hakkında bilgiler paylaştılar. 

Moderatörlüğünü İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Sercan Kesten'in üstelendiği panelde, "Depremlere Hazırlık ve Planlama" konulu sunumunda depremin etkilerini en aza indirmek için bireysel, örgütsel ve toplumsal düzeyde alınabilecek önlemler, hazırlıklar üzerine öneri ve uyarılarda bulundu. 

Dr. Öğr. Üyesi Bora Akşar, "6 Şubat Depremleri, Yapılardaki Hasarlar ve Bölgeden izlenimler" ve "Deprem hasar tespiti, riskli yapı tespiti, bina performans değerlendirmesi ve güçlendirme" başlıklı sunumlarında afet bölgesindeki yapılara ilişkin gözlemlerini ve bir daha böylesine büyük bir yıkım ve kayıpların yaşanmaması için riskli yapıların tespit ve güçlendirmelerinin nasıl yapılması gerektiği üzerine bilgiler aktardı.

Dr. Öğr. Üyesi Önder Umut ise "Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı, İlkeler, Standartlar ve Yönetmelikler" başlıklı sunumunda depremlerin afete dönüşmesinin nedeninin uygun olarak yapılmayan binalar olduğunu belirterek, depreme dayanıklı yapı tasarımı ilkelerinin gelişimine dönük olarak tarihsel süreç içinde ülkemizde hukuki ve mesleki düzenlemelerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. 

İlgili Dosyalar