Haberler

Paylaş

İş/ Bilim Dünyası Seminerleri-1

Her ay düzenlenecek İş/Bilim Dünyası Seminer serisinin ilk konuğu Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül oldu. Sarıgül'ün, Üniversitemizin ar-ge çalışmaları, akademik projeler ve yayınlar konularındaki beklentilerini paylaştığı seminerde stratejik çalışmalar hakkında da öngörülerde bulundu.

Ar-Ge yenilik ve teknoloji, işletmelerin, sektörlerin, okulların büyümesinde ve ihracatında lokomotif görevini teşvik edenleri vurgulayan ulusal ve küresel pazarlardaki hedef belirleme tespitinin sağladığı fiyat esnekliğini elde eden olarak sert hale getiren "müthiş stratejik üçlü" olarak nitelendirilebildiğini de dile getirdi.

Gelişmiş ülkelerdeki prestijli ve markalaşmış üniversitelere sahip bir olgu olarak algılanan yükseköğretimde uluslararasılaşmanın, muhafaza pek çok yükseköğretim kurumunu büyük olasılıkla bir politika geliştirme alanı bilinen dikkat yürüten Sarıgül, üniversitemizin elde ettiği geçmiş, başarı grafiğini yükseklere çıkararak, uluslararasılaşma kapsamında ivme kazandırmayı, üretilen gezegen topluluğu ve insanlığa fayda sağlamayı hedeflediğinin de gökyüzünü çizdi.

İlgili Dosyalar