Haberler

Paylaş

Işık'lı Elfin ABD'de Uzay Kampında

11. Honeywell Liderlik Akademisi, Türkiye'den iki öğrenci de dâhil olmak üzere, 25 ülkeden 172 öğrencinin katılımıyla, Huntsville, Alabama'daki U.S. Space and Rocket Center'da gerçekleştirildi. Honeywell Liderlik Akademisi'ne bu yıl katılan iki Türk öğrenciden biri olan Işık Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Elfin Uçar, STEM alanlarındaki ilgilerini destekleyecek benzersiz deneyimlerle Türkiye'ye döndü.

Alabama'daki U.S. Space and Rocket Center'da iki haftalık program, öğrencilerin kariyerlerini STEM alanında sürdürmelerini hedefliyor. Program süresince 16-18 yaş grubundaki öğrenciler kodlama, bilgisayar bilimi ve astronotik alanlarında uygulamalı aktiviteler aracılığıyla bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında eğitim gördüler. 

Dünyanın her yerinden eğitmenler ve öğrencilerle tanışmanın heyecan verici bir deneyim olduğunu dile getiren Elfin Uçar, programla ilgili düşüncelerini şöyle aktardı: "Kamp süresince kendi roket modellerimizi tasarlamak, inşa etmek ve test etmek için aramızda ekipler oluşturduk. Astronot simülasyon eğitimlerine, kodlama programlarına, mekik görevlerine, ay yürüyüşüne, bilimsel deneylere ve diğer benzersiz etkinliklere katıldık. Birbirinden değerli bilim insanları, mühendisler ve eski astronotlarla da görüştük. Aldığım eğitimler sonucunda hem liderlik becerilerimi hem de bir takımın parçası olarak çalışma yeteneğimi geliştirme fırsatı buldum. Honeywell Liderlik Akademisi, önceliklerimi tamamen değiştirdi. Yapmak istediklerim ve gelecek hedeflerim konusunda bana ilham verdi. Program hakkında en sevdiğim şey, bilimi ve mühendisliği dostlukla birleştirmesi oldu."

İlgili Dosyalar