Haberler

Paylaş

İki Akademisyenimiz Profesörlük Cübbesi Giydi

Işık Üniversitesinin iki akademisyeni daha akademik süreçleri tamamlayarak profesörlük cübbesi giydi. Profesörlük kadrosuna atanan Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Banu İnanç Uyan Dur ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Taner Eskil için Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde "Akademik Yükseltme ve Atama Töreni" düzenlendi. 

Törende Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, Başkanvekili Necdet Şenkal, Mütevelli Heyeti Üyesi Hüseyin Şinasi Onur, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Kaya, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Osman Demirbaş, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Serhat Koloğlugil, Işık Üniversitesi Genel Sekreteri İçten Arıkan ve Işıklı Akademisyenler hazır bulundu.
 
Rektör Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül'ün tören konuşmalarının ardından, Rektör Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman tarafından Prof. Banu İnanç Uyan Dur ve Prof. Dr. Mustafa Taner Eskil'e cübbeleri giydirildi. Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül'ün hatıra plaket takdiminin ardından tören, cübbe giyen akademisyenlerin profesör unvanıyla yaptıkları ilk konuşmanın ardından sona erdi. 

Prof. Banu İnanç UYAN DUR 
Prof. Dr. Banu İnanç Uyan Dur, lisans derecesini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Ana Bilim Dalından aldı. Yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimini Hacettepe Üniversitesi Grafik Ana Sanat Dalında tamamladı. 

Çalışmalarıyla 50'nin üzerinde ulusal / uluslararası bienal, trienal, expo ve çeşitli tasarım etkinliklerine katılan, ulusal ve uluslararası tasarım yarışmalarında ödülleri bulunan Prof. Banu İnanç Uyan Dur'un çalışmaları yurtdışında çeşitli müze ve koleksiyonlarda yer almaktadır.

2016'dan beri Işık Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde görev yapmakta olan Prof. Dr. Banu İnanç Uyan Dur, araştırma alanları olan bilgilendirme tasarımı, veri görselleştirme, genişletilmiş gerçeklik alanlarında uygulamalı ve kuramsal çalışmalarını sürdürüyor. Prof. Dr. Banu İnanç Uyan Dur, 07 Aralık 2021 Tarih ve 26 Sayılı Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ve 30 Aralık 2021 Tarih ve 34 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı ile Profesörlük kadrosuna atandı.   

Prof. Dr. Mustafa Taner ESKİL 
Prof. Dr. Mustafa Taner Eskil, lisans ve yüksek lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Sistem ve Kontrol Mühendisliği programlarından aldı. Doktorasını 2005 yılında Michigan State University'de Bilgisayar Mühendisliği alanında tamamladı.  
 
Sabancı Üniversitesinde bir yıl doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştıktan sonra 2006 yılında Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne katılan Prof. Dr. Mustafa Taner Eskil, Işık Üniversitesinde 2009 yılında Pattern Recognition and Machine Intelligence Laboratuvarını, 2018 yılında Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezini kurdu. 2018-2021 yılları arasında Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa Taner Eskil günümüzde ise akademik ve bilimsel araştırmalarının yanı sıra Işık Üniversitesinin dijital dönüşümüne yönelik uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. 

Prof. Dr. Mustafa Taner Eskil, 11 Ocak 2022 Tarih ve 02 Sayılı Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ve 27 Ocak 2022 Tarih ve 03 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı ile Profesörlük kadrosuna atandı.   

İlgili Dosyalar