İstiklal Marşımızın Kabulünün 101. Yılını Kutladık

Işık Üniversitesi, İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünü, çevrimiçi olarak düzenlediği 'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy' konferansı ile kutladı. Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın moderatörlüğündeki konferansa, edebiyat tarihçisi Prof. Dr. Abdullah Uçman konuk oldu. Konuşmasında İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadele'ye katılma ve marşın yazılma sürecini  anlatan Prof. Dr. Abdullah Uçman, "İstiklal Marşının yazıldığı yıllar, Kurtuluş Savaşı'nın en kritik zamanlarıdır. Bu yüzden İstiklal Marşı'nda halkın özgürlük tutkusu, bağımsızlık aşkı ve o günkü heyecanı vardır" diye konuştu. Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman da İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümünü kutlamak için yayınladığı yazılı mesajında, "Ulusal bağımsızlığın büyük ve kahramanca savaşında güç veren, o günden sonra da her icra edilişinde bağımsızlık düşüncesini anımsatan ve onun yol göstericisi olan İstiklâl Marşımızın kabulünün 101. yılını kutluyor, marşı kabul eden Meclisimizi, başta Başkomutan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının yiğit öncülerini ve kahramanlarını saygıyla anıyorum." ifadelerine yer verdi.